Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Тетяна Майданович: “Мрію сказати найдорожче і найважливіше дитині і світу”

15 квітня напередодні свого дня народження до бібліотеки на зустріч зі старшокласниками завітає Тетяна Майданович, член Національної спілки письменників України, поет, прозаїк, літературознавець, мовознавець, богослов, редактор-видавець. Творчий вечір цієї чудової жінки недаремно вирішено проводити у стінах Національної бібліотеки України для дітей. Адже пані Тетяна опікується молодими літературними талантами, допомагає їм мудрими порадами та конкретними справами. В неї ґрунтовна освіта: філологічний факультет (українське відділення) Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, аспірантура Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні, та досвід роботи науковим співробітником Інституту української мови НАНУ. Нині Тетяна Майданович — головний редактор видавництва «Криниця», автор численних книг для дорослих ("Голубий кришталь", "Завжди зі мною", "Насіння диких трав", "Золотий пісок", "Покаянна молитва") і для дітей ("Квітневий дощ", "Калина цвіте пізно").

Понад сорок пісень написали разом письменниця Тетяна Майданович та Людмила Левченко — вчителька музики київської школи-інтернату № 17. Ці твори залюбки виконують дитячі колективи, співають колеги-вчителі. Пісні друкувалися в часописах та збірниках, а нещодавно вийшли друком під однією обкладинкою - збірка пісень з нотами «Калиновий птах» була надрукована у видавництві «Криниця» у 2006 році.

Завітайте до бібліотеки на творчий вечір Тетяни Майданович, і ви зможете почути ці пісні у виконанні Великого дитячого хору Національної радіокомпанії України, виконавця В’ячеслава Купріянова та вокальних колективів Будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей