Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Ярмарок бібліотечних інновацій

25-26 червня 2013 року на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей відбувся Південноукраїнський міжрегіональний ярмарок бібліотечних інновацій «БібліоКре@тив-2013». Ініціатором проведення такого інтерактивного заходу з підвищення фахової майстерності був колектив обласної бібліотеки для дітей, який очолює А.І. Бардашевська, голова секції «Фахові комунікації та інноваційний розвиток» Української асоціації працівників бібліотек для дітей. Уперше такий Ярмарок було проведено у м. Херсоні в 2010 році, у наступні роки – на базі бібліотек-співорганізаторів – Кримської республіканської установи «Дитяча бібліотека ім. В.Н. Орлова» (2011 р.) та Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна (2012 р.).

Ярмарок бібліотечних інновацій «БібліоКре@тив-2013» проходив під патронатом Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, Управління освіти Херсонської міської ради. У ньому брали участь директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту А.А. Яценко, заступник начальника Управління культури облдержадміністрації І.Р. Мазур, директор НВК «Школа гуманітарної праці» А.О. Кияновський, волонтер Корпусу Миру США в Україні М.Б. Феєр, заступник головного редактора журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» В.П. Здановська., директор Полтавської ОБД Л.І. Митрофанова, заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Т.М Турбаніст, учений секретар Національної бібліотеки України для дітей Л.П. Полікарпова, завідувач відділу каталогізування Національної бібліотеки України для дітей Н.Й. Дзюба та працівники бібліотек різних рівнів – республіканської, обласних, районних, сільських та шкільних бібліотек Автономної Республіки Крим, Миколаївської та Херсонської областей.

Програмою ярмарку передбачалося проведення пленарного засідання та паралельних секцій бібліотек для дітей та шкільних бібліотек. Модератори його проведення – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей А.І. Бардашевська, директор Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна Т.А. Жайворонок, директор Кримської республіканської установи «Дитяча бібліотека ім. В.Н. Орлова» Н.Х Аносова. Формат проведення ярмарку передбачав виступи-звіти про реалізацію «куплених» минулого року інноваційних ідей з популяризації книги і читання та послуг бібліотеки та ярмарок ідей – презентацію бібліотечних інновацій («продаж-купівля нових ідей»).

Бібліотеки презентували свої найяскравіші, найвдаліші та найефективніші творчі знахідки: Цюрупинська РДБ Херсонської обл. – проект «Напиши мені листа» (бібліотечна пошта); Голопристанська РДБ Херсонської обл. – «Полювання на чудеса» (пригодницька бібліо-гра); Каланчацька РДБ Херсонської обл. – «Web-гонки: читачі проти бібліотекарів»; бібліотеки с. Рибаківка та Коблево Березанської ЦБС – «Пляжна бібліотека», літературні перегони «Пригоди на острові Читання»; Бармашівська СБ Жовтневої ЦБС Миколаївської обл. – «Бібліоскаути»,«Ніч у бібліотеці»; КРУ «Дитяча бібліотека ім. В.Н. Орлова» – «Страницами детских журналов. Игра-путешествие по журналам реальным и виртуальным»; Херсонська ОБД – «Літературне колесо Фортуни» (виставка-гра), «Велика книга бібліотечних рекордів» (інтерактивна програма), «Знайди друга» (літературний крос), «У пошуках знайомих незнайомців» (краєзнавча карта-гра).

Результатом проведення Ярмарку стало підписання Протоколу обміну бібліотечними інноваційними ідеями Херсонською, Миколаївською, Полтавською ОБД та Кримською республіканською бібліотекою із зобов’язанням реалізувати «придбані» ідеї та презентувати нові ідеї на наступному ярмарку «БібліоКре@тив-2014», який відбудеться на базі Кримської республіканської установи «Дитяча бібліотека ім. В.Н. Орлова».

Фотозвіт про роботу Ярмарку можна переглянути тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей