Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

НАЙдрайвовіший, НАЙвеселіший, НАЙінтригуючий до останньої секунди свята –
таким запам'ятається День Знань-2013 читачам НБУшки!

Свято «Бібліотека збирає друзів» було задумано з двох частин. Перша розпочалася ще о дев'ятій годині ранку: БібліоМотоПробіг стартував від бібліотеки до київських шкіл №№ 163, 172 та 175. Друзі бібліотеки – байкери на мотоциклах з бібліотечними прапорами і з дівчатами-бібліотекарями стали справжнім сюрпризом на шкільних лінійках. Вони зробили потужну рекламу бібліотеці, книгам і читанню, подарували книги від Національної бібліотеки України для дітей шкільним бібліотекам та запросили усіх школярів на свято до книгозбірні. Як ми й сподівалися, байкери були у бібліотекарів «на розігріві» (сподіваюся, що вони не образяться за цей образ), і «розігріти» та зацікавити дітей їм вдалося якнайкраще! Тому що на другу, вже бібліотечну частину свята, завітали не лише школярі, що мали брати участь у квесті «Книжкові відкриття», а й старшокласники, які прагнули поспілкуватися з гостями бібліотеки, а також і цілі родини з малюками.

Свято на майданчику біля бібліотеки розпочалося теж з появи байкерів на мотоциклах, які примчали з прапорами під бадьору музику та овації, і на радість дітям зробили кілька кругів перед бібліотекою. Учасники мотопробігу передали прапор з логотипом книгозбірні генеральному директору бібліотеки Аллі Іванівні Гордієнко, яка розпочала урочисту частину свята і побажала дітям нових знань та нагадала, що дитячі бібліотеки допоможуть зробити процес навчання радісним. Привітали читачів зі святом 1-е вересня і почесні гості й друзі бібліотеки: президент фонду «Рідна країна» Микола Томенко, голова правління «Муніципальної ліги Києва» Олександр Федоренко, член Наглядової ради бібліотеки, видавець Андрій Савчук.

Ще трішки драйву та позитивної енергетики додав флешмоб з НБУшкою та героями книжок, після якого всіх запросили на БібліоМайдан’S. Свято гучно та весело перемістилося до бібліотеки, де розпочався квест «Книжкові відкриття». Тренери-бібліотекарі, стали провідниками команд до відділів, де читачам за підказками було необхідно знайти новенькі книги, ознайомитися з ними та отримати один з шматочків пазлу з карти книжкових скарбів. Кожні 10 хвилин команди міняли дислокацію, переходили за маршрутом під музичні позивні й оголошення ведучої свята Ольги Шемоти до іншого відділу.

В цей же час дошкільнята, першокласники та їхні батьки завершували літній сезон у літературному дворику, де для них літературні конкурси, ігри і вікторини проводили улюблені дитячі персонажі Лунтик і Клоун.

Перед бібліотекою продовжувалося спілкування з новими друзями бібліотеки – байкерами. Говорили про улюблені книжки, читання, і звісно – про мотоцикли. Заявлена в анонсі свята фотосесія МотоКнигоДрайв пройшла успішно. А потім найнаполегливіші читачі отримали від байкерів своєрідний бонус — їх покатали на мотоциклах навколо бібліотеки. Не хвилюйтеся: хлопці – досвідчені мотоциклісти, робили це з дозволу батьків, у шлемах та з дотриманням усіх правил безпеки дорожнього руху.

Фінальна частина свята відбувалася на другому поверсі фойє бібліотеки. Саме тут капітани команд-учасниць квесту склали з зібраних пазлів карту скарбів і, змагаючись на кмітливість і швидкість, майже одночасно знайшли їх. Емоції вирували, і гості свята зробили висновок, що професія дитячого бібліотекаря – майже «шкідливе виробництво», бо галас був неймовірний. Призи отримали всі учасники змагання.

Більше фото знайдете в альбомі групи «Дозвілля з бібліотекою» та в альбомі «День Знань у стилі байк. Частина 1», відеозамальовка «Як байкери читачів збирали».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей