Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Всеукраїнська науково-практична конференція директорів
обласних бібліотек для дітей «Сучасна дитина та бібліотека:
перспективи та проблеми розвитку відносин»

       7-10 жовтня 2014 р., на базі Національної бібліотеки України для дітей, як провідного науково-інформаційного, методичного та координаційного центру мережі спеціалізованих бібліотек України для дітей, відбулася десята — ювілейна — Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Сучасна дитина та бібліотека: перспективи та проблеми розвитку відносин».



    Урочисте відкриття конференції відбулося за участю: голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації М.В. Томенка, Народного депутата України В.П. Пилипишина, начальника управління бібліотек, читання та регіональної політики Міністерства культури України Л.С. Нікіфоренко, начальника відділу бібліотек та читання Міністерства культури України М.Г. Височанської, голови ГО «Муніципальна ліга Києва» О.В. Федоренка, директора Державної бібліотеки України для юнацтва Г.А. Саприкіна. Серед директорів-учасників конференції було представлено 19 областей України.


        Мета цього професійного зібрання — визначення напрямів розвитку бібліотечно-інформаційного обслуговування дитячого населення у контексті переходу до інформаційного суспільства, суспільства знань.

        На обговорення учасникам конференції було винесено низку проблемних питань:

  • бібліотека для дітей — нова реальність у правовому просторі;
  • нові можливості бібліотечно-інформаційного обслуговування дітей;
  • корпоративна співпраця спеціалізованих бібліотек України для дітей у мережевому середовищі;
  • основні напрями державної політики з питань виховання дітей та учнівської молоді;
  • бібліотеки та видавництва в сучасному інформаційному середовищі.

       У рамках науково-практичної конференції відбулося виїзне засідання на базі Вишгородської районної бібліотеки для дітей на тему «Нові можливості бібліотечно-інформаційного обслуговування дітей» за участю начальника управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації І.І. Подолянця. Від НБУ для дітей бібліотеці було передано бібліотечку дитячої літератури.

        Також було проведено професійний діалог «Дитячі та шкільні бібліотеки у сучасному світі знань — простір читання, комунікацій, додаткової освіти: грані співпраці та актуальні проблеми» за участю начальника відділення організації видання навчальної літератури Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, голови робочої групи з питань розроблення методик популяризації читання серед дітей та молоді О.В. Ніколюк, а також членів даної робочої групи. У ході обговорення піднімалися питання ролі дитячої та шкільної бібліотек, як посередника між дитиною та книгою, критерії оцінки сучасної дитячої літератури, можливості держави і громадськості у підтримці і розвитку читання серед читачів-дітей.


        Плідною на обмін думками стала творча дискусія «Бібліотеки та видавництва в сучасному інформаційному середовищі», до участі в якій були залучені письменники, літературні критики та видавці: І. Андрусяк, Л. Ніцой, Н. Марченко, директори видавництв: «Веселка», «Фонтан казок», «Свічадо». При обговоренні були порушені питання ролі літератури у формуванні духовної культури української нації та вихованні юного покоління у сучасних умовах, напрями взаємодії та партнерства бібліотек і видавництв.

<

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей