Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

ДНІ КІПЛІНҐА В КИЄВІ

18-21 жовтня 2014-10-14

18 жовтня у Києві під егідою видавництва «Навчальна книга – Богдан» розпочинаються Дні Кіплінґа, під час яких відбудуться дитячі заходи, поетичний вечір, презентації книжок і навіть наукова конференція. Спеціальний гість та учасник всіх заходів – почесний бібліотекар Кіплінґівського товариства Великоританії Джон Вокер.

18 жовтня о 15.00 в Національному музеї літератури України (вул. Б. Хмельницького) відкриється виставка «Кіплінґ в Україні». Вперше в Україні експонуватимуться рукописи Кіплінґа, видання, надруковані в Англії та Британській Індії наприкінці ХІХ ст., у тому числі – перші видання таких книг, як «Книга Джунглів», «Межичасся», «Сталкі та його команда», тощо. Серед іншого відвідувачі побачать перші видання перекладів Кіплінґа українською та нову продукцію наших видавництв. На відкритті вставки звучатимуть вірші Кіплінґа українською у виконанні перекладачів – Максима Стріхи, Олекси Негребецького, Наталі Тисовської та інших.

Виставка триватиме всього два тижні.

Маленькі читачі помандрують разом із Кіплінґовими героями у далекі часи кам’яного віку, завітавши на дитячі заходи. 18 жовтня о 12.00 у Книгарні «Є» відбудеться гра у Теґумаєві табу разом із перекладачем книг про Тафі й Теґумая Володимиром Чернишенком. Дітлахи також матимуть змогу послухати пісні на слова Кіплінґа у виконанні Юлії Броварної та поліпити намиста-обереги з Ганною Осадко. Наступного дня у музеї книги та друкарства (вул. Івана Мазепи) – вигадування абетки. Розкриватимуть таємницю винайдення літер Джон Вокер та Володимир Чернишенко о 13.00.

У понеділок о 18.30 у книгарні «Є» відбудеться зустріч із почесним бібліотекарем Кіплінґівського товариства Великобританії Джоном Вокером. Це не лише чудова нагода послухати справжню британську англійську, а й можливість дізнатися про діяльність Кіплінґівського товариства та організації зі збереження пам’яток у Англії. Розпвість пан Вокер також і про те, чим же таким особливі українські видання Кіплінґа, що їх навіть англійські кіплінґолюби раді мати на своїх полицях. На зустріч окрім перекладачів завітає фронт-мен гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк.

Наукова конференція «Кіплінґ сьогодні: сучасні акценти інтерпретації» відбудеться на базі Гуманітарного Інституту Київського Університету імені Бориса Грінченка у вівторок 21 жовтня. Початок об 11.00. У програмі пленарна лекція Джона Вокера, доповіді Максима Стріхи та Юлії Джугастрянської про українського Кіплінґа, а також Яна Шапіро – про Кіплінґа російського, а ще багато-багато інших цікавих тем про Кіплінґа і Україну.

Більше інформації на сайті Кіплінґ фест



--
Щиро!
Чернишенко Володимир
bio.cherv@gmail.com
Київ-30, а/с 158
235-51-72
380675906710

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей