Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Звітні збори колективу Національної бібліотеки України для дітей

30 січня на звітні збори колективу Національної бібліотеки України для дітей завітали заступник Міністра культури України Карандєєв Ростислав Володимирович, Герой України, голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), голова Наглядової Ради НБУ для дітей Червонописький Сергій Васильович та інші члени Наглядової ради НБУ для дітей.



Звітну доповідь про роботу головної дитячої книгозбірні країни у 2014 році представила заступник генерального директора з науково-методичної роботи Турбаніст Тамара Миколаївна. Вона відзначила, що доленосні події, які відбувалися в країні, спонукали бібліотеку змінити акценти у своїй роботі та більше уваги приділити темі національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. Також заступник генерального директора звернула увагу слухачів на те, що бібліотека працює на громаду вцілому – дітей, дорослих та бібліотечну спільноту, для якої є всеукраїнським науково-методичним центром. Усі статутні та планові завдання були виконані. Доповідь супроводжувалася слайд-презентацією.



Заступник Міністра культури України Карандєєв Ростислав Володимирович у своєму зверненні до колективу бібліотеки окреслив напрями, за якими у сучасному технологічному суспільстві будуть розвиватися бібліотеки. Орієнтовані на майбутнє, вони будуть найбільш чутливими до розвитку технічного прогресу, збільшиться кількість книг в електронному форматі, аудіокниг. При цьому посилиться роль бібліотекаря як посередника, помічника читачам у налагодженні комунікацій, що є особливо актуальним саме для дитячих бібліотек. Ростислав Володимирович відзначив, що колектив ентузіастів Національної бібліотеки України для дітей працює за покликом часу, працює на майбутнє.

Заступник міністра закликав до створення системи виховання свідомих українців-патріотів, використовуючи можливості та досвід дитячих бібліотек у проведенні різноманітних конкурсів, акцій. Він зазначив, що працівники Міністерства культури вже роблять певні кроки для організаційної підтримки таких заходів. Ростислав Володимирович висловив думку, що діалог між Міністерством культури України та усіма дитячими бібліотечними установами розвиватиметься і надалі та сприятиме ефективній співпраці. На завершення свого візиту заступник міністра оглянув бібліотеку і поспілкувався з читачами.







Голова Наглядової ради НБУ для дітей Червонописький Сергій Васильович подякував колективу бібліотеки за ґрунтовну роботу, яка, можливо, на перший погляд і не зовсім помітна, але у майбутньому дає свої плідні результати. Сьогодні – це зростання національного патріотизму серед молоді, їх активна громадянська позиція. Сергій Васильович пообіцяв і надалі підтримувати бібліотеку, а також звернувся до заступника міністра з проханням про державну підтримку бібліотек, особливо дитячих.




Завершила звітні збори генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алла Іванівна, яка окреслюючи перспективні напрями розвитку бібліотеки у 2015 році наголосила на тому, що бібліотека продовжуватиме курс на євроінтеграцію, формування «відкритої бібліотеки», головними пріоритетами якої є потреби сучасних користувачів. Генеральний директор щиро подякувала колективу за віддану і творчу працю.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей