Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Підведено підсумки «Зимових пригод у бібліотеці» для наймолодших учасників

Cімейне свято відвідали не лише читачі, які брали участь у міні-квестах на зимових канікулах. Бібліотека радо зустрічала батьків з маленькими дітками, родини читачів, які не змогли взяти участь у зимовій грі, і звичайних читачів середнього і старшого шкільного віку. Адже формат свята – вікенд – означає, що кожен може провести свій вихідний день з бібліотекою і для нього завжди знайдеться заняття. Програма сімейного свята у відділі обслуговування дітей дошкільного і молодшого віку була такою, що до нього змогли приєднатися відвідувачі, які просто прийшли до бібліотеки за книгою. Більшість святкових майданчиків було максимально наближено до користувача – винесено з відділів у фойє другого поверху.

Чарівна Білосніжка зібрала навколо себе маленьких відвідувачів свята та розмальовувала разом із ними казкових героїв. У цей час батьки малюків мали можливість поспілкуватися з психологом бібліотеки, переглянути книги або взяти участь у майстер-класах. Наприклад, матусі робили сувеніри-обереги у Бібліо-Арт майстерні під час майстер-класу «Зігрій своїй теплом». Татусі грали у настільні ігри, які компанія «Мир настольных игр» надала бібліотеці, але бажаючих пограти було так багато, що вони вимушені були звільнити місце для дітей.

Цього дня дорослі читачі бібліотеки дізналися про структурний підрозділ, створений саме для них – батьків. Це – сектор професійних документів і ділового спілкування, який під час свята представив найкращі книги з виховання дітей. Дорослі і діти разом залюбки обирали собі книжечки на виїзних книгарнях від видавництв «Час Майстрів» та «Кристал Бук».

Не давали сумувати батькам і наші соціологи. Вони запропонували заповнити анкету «Читання – справа сімейна». Їх аналіз показав, що діти відвідують бібліотеку у супроводі дорослих членів сім’ї (70%), з друзями (17%), з класом (6%) та самостійно (6%). А користувачами інформаційних ресурсів бібліотеки є і діти, і їхні батьки. Всі учасники опитування стовідсотково переконані, що бібліотека допомагає виховувати дитину. Батьки залюбки читають дітям вголос або обговорюють прочитане. Більшість респондентів назвали книги, які вони прочитали останнім часом. Це книги «Вінні Пух» Артура Мілна, «Снігова Королева» Ганса Християна Андерсена, «Чорти» Всеволода Нестайка, «Пригоди в чарівному лісі» Людмили Суворової, дитячі журнали «Кузя», «Професор Крейд» та ін. Тому й не дивно, що відповіді на запитання «Для Вас відвідування НБУ для дітей це…» розподілилися так:

Розвиток дитини – 48%

Необхідність – 26%

Сімейна традиція – 22%

Родинне свято – 8%

Інше – обов’язкова умова виховання

А ще значна кількість батьків переконана, що читання дітей – це справа як сімейна (37% опитаних), так і спільна – держави, школи, бібліотеки,сім’ї (47% опитаних).

Далі свято проходило у читальному залі для наймолодших читачів. Там відвідувачам одразу запропонували дві казки: одну – для дітей від Білосніжки, другу – для батьків у Кімнаті Казок від психолога бібліотеки – тренінг «Сім’я від А до Я». А через 20 хвилин родини вже змагалися у веселих конкурсах для мам, тат і дітей та збирали жетони до своєї сімейної скарбнички.

На свято завітала господиня книжкового дому – генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко, яка привітала учасників сімейного вікенду, подякувала батькам за те, що стільки уваги приділяють своїм діткам та допомагають їм стати читачами – відвідують бібліотеку, беруть участь у дозвіллєвих програмах книгозбірні. Алла Іванівна Гордієнко вручила дипломи і подарунки найактивнішим учасникам «Зимових пригод у бібліотеці-2015». Це Оніщенко Ганна – переможець програми серед читачів віком від 7 до 10 років, яка прочитала найбільшу кількість книжок; Марченко Люба – переможець програми серед читачів віком від 3 до 7 років, яка прочитала найбільшу кількість книжок; Лесечко Нікіта – переможець програми в категорії «Напиши відгук про книгу» серед читачів віком від 7 до 10 років; Кірпічова Анжеліка – переможець програми в категорії «Приведи друга» серед читачів віком від 7 до 10 років; Мінгажева Валерія – переможець програми у категоріях «Селфі з Книгою» та «Ялинкова прикраса» серед читачів віком від 7 до 10 років. Подарунком для всіх учасників сімейно-бібліотечного вікенду стала нова лялькова вистава «Снігова Королева» дитячої студії театру «Оле-Лукойє». Художній керівник театру Алла Косач-Денисюк.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей