Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Бібліотечне літо розпочалося!

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в Національній бібліотеці України для дітей 2 червня влаштували незвичайне свято — повітряну подорож на авіалайнері. Бібліотека перетворилася на міжнародний аеропорт, а бібліотекарі — на пілотів і стюардес.

Перший пілот лайнеру, що вирушав у політ рейсом «Національна бібліотека України для дітей – Бібліотечне літо-2015», генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко побажала усім маленьким і дорослим пасажирам бібліотечного літака гарного польоту та м’якої посадки, а ще – цікавих пригод у такому чудовому місці як бібліотека.

Незабутніх вражень від подорожей у Бібліотечне літо, цікавих книжок та нових друзів побажали партнери і меценати бібліотеки, які «проводжали» читачів на спеціальний авіарейс, — голова представництва ГО Об’єднання Самопоміч у м. Києві, член президентської ради з питань судової реформи Юрій Вайхель, керівник ініціативної групи Об’єднання Самопоміч у Шевченківському районі Валентина Дзиганська, голова благодійного фонду «Україна – наше майбутнє» Ольга Гуржий.

Радник з питань преси, освіти і культури посольства США в Україні Конрад Тернер повідомив читачам прекрасну новину, що бібліотечний авіарейс здійснить свій політ з посадкою в аеропорту «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» — оновленому куточку книгозбірні, облаштованому на рівні кращих світових бібліотечних тенденцій.

Для гостей свята пан Тернер виконав пісню, акомпануючи собі на маленькій гітарі. Невеличкий концерт продовжився виступами колишньої читачки бібліотеки Надії Шамаріної та учасників театру-студії «Оле-Лукойє».

Прекрасні стюардеси-бібліотекарі на чолі з пілотом завершили посадку дітей на борт авіалайнера та провели для всіх пасажирів інструктаж з техніки безпеки. Київський ансамбль барабанщиць провів лайнер у політ до бібліотеки на урочисте відкриття оновленого центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів».

Червону стрічку на вході до надсучасного куточку бібліотеки перерізали Алла Гордієнко разом з Конрадом Тернером, який привітав читачів і бібліотекарів з відкриттям центру: «Якщо ви мрієте побувати в Америці — ви маєте можливість це зробити! Ресурсний центр «Вікно в Америку» — невеличкий куточок Америки у бібліотеці!». Читачі на власні очі переконалися в цьому: комп’ютери та пристрої для читання електронних книг — рідери, зручні меблі та затишні куточки для роботи і забави, ігри, відео, інтерактивний екран, на якому демонструвалася вражаюча фотопрезентація «До і Після. Відповідаємо на запитання читачів». Бажаючі складали карту-пазл США та слухали читання книжки англійською мовою.

Свято продовжилося в інших відділах бібліотеки та у яскравому і затишному літньому дворику, підготовленому до нового сезону за сприяння благодійного фонду «Україна – наше майбутнє».

Вітаємо маленьких читачів з Міжнародним днем захисту дітей! Бібліотечне літо чекає на Вас!

Залишився влітку в Києві?! Приходь до Бібліотеки! Бібліотечне літо подарує тобі цікаві зустрічі, незабутні враження, незвичайні події, надзвичайні пригоди, нових друзів та найцікавіші книжки!

1. Приходь до Національної бібліотеки України для дітей (вул. Баумана, 60).

2. Зареєструйся у секторі реєстрації (І поверх) та отримай КАРТКУ УЧАСНИКА БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА.

3. Приєднуйся до програми тематичних тижнів у Літературному дворику і заробляй БІБЛІОТЕЧНУ ВАЛЮТУ!

4. На зароблені кошти купуй нові книжки у КНИЖКОВОМУ КІОСКУ!

Переглянути відео "Політ у Бібліотечне літо"



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей