Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Зустріч на Платформі 9 3/4

Протягом літа у Національній бібліотеці України для дітей функціонує інтерактивна книжкова виставка «Платформа 9 3/4», присвячена 50-річчю від дня народження англійської письменниці Джоан Кетлінг Роулінґ та серії книг про Гаррі Поттера. Юні читачі мають змогу не лише ознайомитися з виставкою, а й взяти участь у цікавій вікторині. За участь у вікторині та правильні відповіді дітлахи можуть погратися на ігровій приставці Xbox, що знаходиться у відділі документів іноземними мовами.

Джоан Кетлінг Роулінґ — найпопулярніша дитяча англійська письменниця початку третього тисячоліття, авторка книг про Гаррі Поттера — народилася 31 липня 1965 року.

Ідея книги виникла в 1990 році, коли Джоан їхала з Манчестера до Лондона. Потяг раптово зупинився на півдорозі між двома містами, у вікно вона побачила худенького хлопчика у великих окулярах, який став прообразом головного героя книги, ім'я дісталося йому від хлопчика Гаррі Поттера, з яким Роулінґ гралася в дитинстві. Протягом наступних п’яти років письменниця робила начерки сюжетів кожної із семи книг. Першу книгу — «Гаррі Поттер і філософський камінь» — було видано 1997 року, британським видавництвом Блумсбері Паблішинґ.

Книги цієї серії надзвичайно популярні, перекладені 67 мовами світу. Україномовну версію випущено видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га» у перекладі В. Морозова.



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей