Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День Польщі

11 листопада у Національній бібліотеці України для дітей відбулося урочисте свято «День Польщі» на честь Дня незалежності Польщі. Довгі роки добросусідства об’єднують дві держави - Україну та Польщу, саме тому ми вирішили засвідчити повагу до братнього народу, провівши цей захід спільно зі школами, в яких вивчають польську мову, хореографічними студіями та Спілкою поляків м. Києва.

У день свята Національна бібліотека України для дітей перетворилася на осередок польської культури. На сцені бібліотеки виступали танцювальні колективи - Державна хореографічна студія «Барвіночок» з танцем мазурка, урочистий танець полонез нам представили учні ЗОШ № 175 ім. В.Марченка, які вивчають польську мову, музика Шопена звучала на скрипці у живому виконанні від бібліотекаря Дарини Донцової.

Вірш польською мовою та «Легенда про Леха, Чеха та Руса» від учениць гімназії №154 дозволив зануритися у мовний світ Польщі.

На свято завітала Голова Спілки поляків м. Києва Юрковська Ганна Станіславівна, яка привітала гостей зі святом та пообіцяла подальшу співпрацю. За її словами «День Польщі» пройшов на високому рівні, завдяки гостям свята – дітям, які вивчають польську мову та цікавляться польською культурою.


Асистент Спілки поляків м. Києва пані Ельнара, яка обрала польську мову своїм фахом та призначенням, прочитала на сцені дитячу книжку Беати Островіцкої «Dzikoludek». Слухаючи її, стало зрозуміло, наскільки українська та польська мови споріднені.

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко, яка минулого року перебувала у Польщі з офіційним візитом, привітала гостей свята та вручила подяки нашим партнерам.

Після урочистої частини усі бажаючи мали змогу взяти участь у майстер-класі з виготовлення червоно-білих браслетів та сердечок.

Вітаємо з Днем незалежності Польщі усіх поляків України, усіх, хто має польське коріння і цікавиться польською культурою!

До нових зустрічей у бібліотеці!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей