Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Урочисте відкриття «Тижня культури Японії»

Відкриття «Тижня культури Японії» стало яскравою подією у бібліотеці, завдячуючи партнерам: Українсько-Японському Центру при НТУУ КПІ, Київській федерації кендо та школам міста Києва.

На початку свята глядачів та гостей привітав колектив Державної хореографічної студії «Барвіночок» з яскравим українським танцем «Вечорниці».

Після цього бібліотека поринула у світ загадкової країни сонця, що сходить – Японії, проглянувши танець «Метелики», який нам продемонстрували учениці гімназії східних мов № 1.

Уся аудиторія затамувала подих під час демонстрації бою кендо, яке нам продемонстрували майстри з Київської федерації кендо. Довершені обладунки, стрімкі рухи, голосні вигуки, ритуали прийому у майстра бою, яке проходить між учителем та учнем відбуваються у три етапи. Все це ми побачили під час виступу майстрів кендо. Досконалість японських шоломів допомагає витримувати удари, але бути спритними у виконанні рухів. Навіть сцени було мало, адже бої традиційно влаштовувалися у колі шириною 9 метрів.

Демонстрація справжніх кімоно – переплетіння ремісництва та мистецтва найбільше зацікавила у залі дівчат. Кімоно мають різну стилістику та призначення: так шовкове кімоно з довгими рукавами червоного кольору останній раз дівчина вдягає, коли їй виповнюється 21 рік; на курорті з термальними водами можна прогулюватися у бавовняній юкаті, традиційне повсякденне кімоно має приємний світлий колір та короткий рукав. Чоловіче кімоно хоч більш стриманого кольору, не має такої варіативності, як жіноче, уся майстерність костюму ховається у підкладці, яка повністю вишита вручну шовковими нитками. Про усі особливості японських кімоно нам розповіла співробітниця Українського-Японського Центру пані Вікторія Мирончук. Кожне кімоно вдягали впродовж 20-30 хвилин і допомагала нам його вдягнути пані Анна Назаренко.

У спеціальному кімоно для урочистостей на сцену піднялася генеральний директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко. Вона розповіла про своє особисте враження від кімоно, провела розмову з глядацьким залом – учнями 7-9 класів різних шкіл м. Києва. Виявляється, молоде покоління дійсно зацікавлене як в культурі Японії, так і в геополітиці.

Урочистим гостем нашої бібліотеки був директор Українсько-Японського Центру пан Юрій Кушнаров, який гостинно запросив усіх до Українсько-Японського центру, у якому знаходиться величезна бібліотека з 18 тисячами довідників, підручників, журналів японською та українською мовами, запропонував вивчати японську мову, оволодіти мистецтвом каліграфії, ікебани, оригамі та чайної церемонії.

У холі бібліотеки усі бажаючі мали змогу переглянути каліграфічні роботи та дізнатися їхній глибокий сенс.

Після виступів на сцені бібліотеки бажаючі прочитали японські казки та зробили журавликів у техніці оригамі.

Нагадуємо, що впродовж 5 днів у бібліотеці проходитиме серія заходів, присвячена культурі Японії, спільно з Українсько-Японським Центром (сайт Центру: http://uajc.com.ua).

Виставка каліграфії функціонуватиме у відділі документів іноземними мовами до 21 грудня 2015 року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей