Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Співуча й кольорова українська мова

Міжнародний день рідної мови, починаючи з 2000 року, відзначають 21 лютого. Генеральна конференція ЮНЕСКО прийняла таке рішення, тому що з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення! А організація ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи.

До цього свята театр-студія "Вподобайка" разом зі своїм керівником Євгеном Грабовським підготували незвичайний захід. Такого ще у нашій бібліотеці точно не було – телевізійне розважально-повчальне шоу «Співуча й кольорова українська мова». На сцені було два ведучих телешоу – українка англійського походження Люсі (бібліотекар Дарина Кулініч) та українець Славко (режисер Євген Грабовський), а учасниками його були київські школярі.

Події відбувалися майже у «прямому ефірі» – усі глядачі могли долучитися до обговорення такого болючого мовного питання. При цьому «телевізійні дебати» були не лише у формі звичайного діалогу, а інколи навіть переходили у справжній батл: реп читали разом і діти, і бібліотекарі, були підготовлені спеціальні номери, а були й імпровізації від глядачів!

Як у всякому справжньому телешоу на наше теж завітали артисти, виступи яких прикрасили свято. Це були творчі працівники різних відділів бібліотеки.

У фіналі дебатів глядачі одноголосно підтримали рідну нашу мову – співучу, кольорову, щедру, мелодійну… Формат зустрічі настільки сподобався нашим юним читачам, вчителям, бібліотекарям, що свято ще раз відбудеться 2 березня! Чекайте оголошень!


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей