Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Відкриття «Року англійської мови»

1 березня 2016 року у перший день весни в Національній бібліотеці України для дітей було урочисто відкрито Рік англійської мови, адже наша бібліотека долучається до Національного проекту «УкраїнаSpeaking», спрямованого на стабільний розвиток і поширення популярності іноземних мов в Україні.

Урочистий захід відкрила вчений секретар Національної бібліотеки України для дітей Людмила Петрівна Полікарпова, яка зазначила, що близько мільярда людей розмовляє англійською мовою, а кожен українець як частина європейської спільноти повинен знати англійську мову.

Національна бібліотека України для дітей допомагає кожній дитині розвинути свої знання за допомогою таких ресурсів: інтерактивної програми «Rosetta Stone», на засіданнях гуртка «Joyful English», під час переглядів мультфільмів англійською мовою в «Американському кінозалі», під час читань англомовних казок із працівниками Посольства США та за допомогою книжок і електронних ресурсів центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів».

На урочистий захід завітали танцювальні групи зі школи черліденгу «Ніка», які надали яскравого американського колориту нашому заходу. Український танцювальний колектив «Поляни з-над Дніпра» школи № 175 ім. В. Марченка вразив танцем «Коломийки» з акробатичними прийомами та справжніми українськими ритмами.

Студентки Київського національного університету культури і мистецтв Анастасія Кулініч та Марина Приймак перетворили наш захід на справжній концерт сучасних пісень українською та англійською мовами.

Одна з причин вивчати англійську мову – подорожі та навчання за кордоном. Про можливості безкоштовного навчання в США усім учасникам заходу розповіла Тетяна Котко з центру “EducationUSA”, а випускниці програми FLEX, Олена Грибенко та Каріна Пазолка, щиро поділилися своїми враженнями від перебування на навчанні в США впродовж двох років за грантовою програмою.

У цей день на сцені бібліотеки розпочалася програма «Кальдекотівських читань» – читання кращих книжок для дітей, відзначених медаллю Кальдекотта. Ці книжки може прочитати кожен відвідувач у вільному доступі у відділі документів іноземними мовами та у відділі рідкісних та цінних видань.

Олена Грибенко прочитала на сцені бібліотеки “The Mouse Who Owned the Sun”, а почесна гостя з Вашингтону – стипендіатка програми Фулбрайт — Амелія Олівер прочитала книжку, яку знає кожна дитина в США – “Where the Wild Things Are”. Живе спілкування з американською гостею стало однією з яскравих подій дня.

В бібліотеці розпочалися курси англійської мови для працівників “English for Librarians”. І маємо надію, що зовсім скоро все більше бібліотекарів оволодіє англійською.

Вивчайте мови!


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей