Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Національній бібліотеці України для дітей завершився Днем книжкових сюрпризів

Це свято можна вважати найулюбленішим для читачів нашої бібліотеки, тому що в цей день і гостями, і головними учасниками є лише ті, хто під час весняних канікул цілий тиждень брав участь у незвичайних читаннях. А в головній дитячій бібліотеці країни вже вдруге відбувається Тиждень Шаленого Читання, коли дітям забороняється читати. Саме тому на весняних канікулах у нашій бібліотеці читали всі! Читали навіть ті, хто не дуже любить це робити самостійно – точніше, їм читали бібліотекарі! Щодня з 11 до 12 години у п’яти відділах бібліотеки одночасно читали п’ять книжок п’яти авторів із нашого Списку Тижня Шаленого Читання!

Урочисто свято відкрила генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко, яка весь час спостерігала за незвичайними читаннями у бібліотеці й теж хвилювалася, що ж вийде з таких незвичних заходів. Керівник відділу бібліотек Міністерства культури України Марія Григорівна Височанська привітала дітей із Днем книжкових сюрпризів і повідомила читачам приємну новину – скоро у дитячих бібліотеках стане ще більше нових книжок!

За умовами нашого Тижня команди читачів повинні були не лише читати, тобто слухати книгу, а й придумати, як найкраще розказати про цю книгу іншим читачам, щоб вони теж захотіли її прочитати. Тож у День книжкових сюрпризів імпровізовані театри ЧИТАЧА, які утворилися лише за один тиждень, презентували свої книжки. Презентації були різними – і драматичний театр, і відео, і навіть відеокомікс.



Почесному журі було необхідно обрати одну найкращу презентацію. Але голова журі, генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко, та увесь його склад, а сюди увійшли автори й художники книжок – Олександр Дерманський, Лариса Ніцой, Анатолій Птіцин, Світлана Рудікова, представник Міністерства культури України Марія Височанська – не змогли обрати переможця, настільки їх вразили усі виступи. Вони звернулися за допомогою до глядачів, і переможцем за глядацькими оплесками була обрана наймолодша читацька команда «Журавлики» – читачі книги Всеволода Нестайка «Пригоди журавлика». Наші найменшенькі читачі отримали свого першого читацького «Оскара».

Подарунки сьогодні отримали усі! Автори — від читачів своєї книги творчу роботу «Досьє автора». А найкращі читачі одержали подарунки від авторів – книжки, а це найкраще для читача.


Маленький сонячний промінчик, який прилетів на свято, зміг щонайменше 10 разів усміхнутися, 5 разів здивуватися і 1 раз розсміятися – таке він мав завдання від Сонячного повелителя. Якщо він не виконав би це завдання-мінімум, до нас на Землю не прийшла б весна. А після нашого свята – весні бути! Тож Промінчик, заспокоєний, повернувся до своєї Сонячної галактики, але відліт його був дуже незвичайним.

Неонове шоу від друзів бібліотеки Київського театру вогню було несподіваним і дуже яскравим подарунком для усіх присутніх у залі.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання закінчився, але читання продовжується, і свято читання завжди разом із вами, зовсім близько — ось тут у нашій бібліотеці! Ми завжди раді бачити вас!


Більше фото на сторінках бібліотеки Фейсбук та вКонтакті.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей