Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Години медитації» – мехенді та йога

14 квітня, у четвертий день «Тижня культури Індії», кожен з наших відвідувачів мав можливість поринути у світ медитації за допомогою вчення «Йоги». На заняття завітали представники посольства Індії, зокрема Атул Сагар, аташе з військово-повітряних сил, який виразив вдячність усім присутнім за зацікавленість культурою Індії та розповів про те, що йога – це не тільки стан медитації, а й релакс для тіла та душі.

Вперше в нашій бібліотеці, завдячуючи посольству Індії в Україні, місіс Лакшмі Рамкумар – тренер з йоги – провела заняття для відвідувачів нашої бібліотеки.


Йога – це комплекс вправ для розвитку тіла і душі. Її заснував Патанджали у II ст. до н. е. як вчення ідеалістичного спрямування.

Місіс Лаушмі Рамкумар розповіла усім про йогу для очей, щоб мати хороший зір, а також про правильне дихання під час занять йогою. Кожен з учасників заняття мав змогу розслабитися, виконуючи асани, та зрозуміти, що цей вид медитації дуже корисний не тільки для фізичного здоров’я, а й для психологічного заспокоєння душі та тіла.

Після заняття з йоги подарунки продовжилися – усім бажаючим розмальовували руки традиційними індійськими візерунками «мехенді», а справжнім сюрпризом стали індійські солодощі та масала чай, які приготувала місіс Анаміка Бхарті, дружина посла Індії.


Усіх, хто не потрапив на майстер-клас до нашої бібліотеки, посольство Індії запрошує 21 червня приєднатися до святкування «Міжнародного дня йоги», яке цього року проходитиме в Маріїнському парку.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей