Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Наша гостя – Світлана Ходос


У рамках Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям» 14 квітня до бібліотеки завітала авторка книжок про Жужиків – Світлана Ходос. Зустрітися з нею пощастило учням 2-го класу гімназії № 172, які в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку нарешті дізналися, як з’явилася ідея створення незвичайних книжок про життя і пригоди машинок. Виявляється, це майже автобіографічні книжки – сім’я Ходосів дуже любила подорожувати Україною на своєму маленькому «Запорожці», і різні пригоди (а також любов до машин) надихнули пані Світлану та її чоловіка написати казки про цілу династію машинок Жужиків.

Зацікавила письменниця дітей і іншими своїми книжками, що були представлені на яскравій книжковій виставці «Вернісаж книжок Світлани Ходос». Особливо уважно вони слухали розповідь гості про книжки серії «Казки про природу», що спонукало їх до рішення після заходу обов’язково звернутися до науково-пізнавальної літератури, щоб побільше дізнатися цікавого про життя птахів, звірів, риб, дерев.

Затамувавши подих, школярі зачаровано слухали, як письменниця читає свої казки у віршах «Кіт у чоботях».

Маленькі читачі були дуже активними, вони декламували вірші, розповідали про книжки авторки, які їм сподобались, і подарували пані Світлані свої малюнки – ілюстрації до прочитаних книжок.

Наостанок діти за допомогою інтерактивної дошки продемонстрували свої знання рослинного і тваринного світу.

Всі читачі отримали від Світлани Ходос подарунки – цікаві і яскраві книжки авторки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей