Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Український дитячий театр» Олени Пчілки

14 квітня у Національній бібліотеці України для дітей відбулася презентація книги «Український дитячий театр», автором якої є відома українська письменниця, перекладач, етнограф, публіцист, громадський діяч, мати поетеси Лесі Українки –
Олена Пчілка.

Увесь свій життєвий шлях письменниця шукала можливість надрукувати п’єси для дитячого театру, але при житті так і не довелося. Лише сьогодні здійснилася мрія письменниці. Автором-упорядником збірки, що вийшла у видавництві «Веселка» у 2015 році, стала Лариса Петрівна Мірошниченко, кандидат філологічних наук, провідний співробітник Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України. П’єси, які увійшли до збірки, – явище унікальне в дитячій літературі. Архівні документи свідчать, що кожна з п’єс була поставлена на шкільній сцені. Вистави зазвичай режисерувала сама Олена Пчілка.

Світлана Копйова, керівник театру-студія «Мрія» Національної бібліотеки України для дітей, разом зі своїми вихованцями вирішили розказати про цю книжку читачам силами свого театру. Вони поставили три уривки з п’єс Олени Пчілки: «Кобзареві діти», «Сон-мрія, або Казка Зеленого гаю», «Мир-миром», які діти-учасники студії представили під час презентації книги.

На свято завітала Ірина Анатоліївна Щукіна, завідувач Музею Лесі Українки (Київ, вул. Саксаганського, 97), яка розказала багато цікавих та маловідомих фактів із життя родини Косачів-Драгоманових, про домашній дитячий театр, який влаштувала вдома Ольга Петрівна Косач (літературний псевдонім – Олена Пчілка).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей