Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Чорнобиль… Пам’ять бентежить

Чорнобиль став між смертю і життям
І мирний атом вийшов з-під контролю.
Жахнувся світ перед страшним буттям
І сколихнувся від печалі й болю.
(В. Дроник)

30 років пройшло з тих пір, 30 років смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, 30 років цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади. В життя мільйонів людей увійшли слова: радіація, зона, ліквідатор, відселення. На квітучій українській землі з’явились пусті міста і села, мертвий ліс, в який не можна входити, сади з яблуками, насиченими радіоактивною отрутою, вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом.

25 квітня у Національній бібліотеці для дітей відкрилася авторська фотовиставка Катерини Пірожкової «Чорнобиль… Пам’ять бентежить» до 30-річчя атомної катастрофи на ЧАЕС. Авторка у своїх роботах закарбувала сьогоднішній стан зони відчуження.

Запрошуємо до бібліотеки всіх бажаючих віддати шану тим, хто першими вступили у боротьбу з атомом і ціною свого життя захистили світ від небувалої біди.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей