Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Історичні мандрівки Києвом. Вулиця Трьохсвятительська»

     Нещодавно у Національній бібліотеці України для дітей пройшло чергове заняття історико-краєзнавчого лекторію «Люблю тебе, мій рідний край!» – віртуально-краєзнавча подорож «Історичні мандрівки Києвом. Вулиця Трьохсвятительська» із циклу «Історія однієї вулиці», яку спільно підготували відділи обслуговування дітей середнього і старшого віку та організаторів дитячого читання і довідково-інформаційного обслуговування.

     Семикласники гімназії № 172 «Нивки» дізналися багато нового, цікавого, корисного про одну з маленьких вулиць у самому центрі старого Києва, в історії якої як у дзеркалі відображаються усі перипетії багатовікового життя як нашого міста, так і держави: про походження історичної назви вулиці, її географічні та рельєфні особливості; про відомих людей, які мешкали та зупинялися в готелях, розташованих на цій вулиці; про будівлі, що мають історичну та архітектурну цінність; пам'ятки архітектури та основну історико-архітектурну пам’ятку Трьохсвятительської вулиці – ансамбль Михайлівського Золотоверхого монастиря, парк «Володимирську гірку» та фунікулер.

     Наприкінці заходу школярі відповіли на запитання міні-вікторини «Перевір свої знання».

     Учні з великим задоволенням переглядали книжкові фотографії з тематичної добірки літератури та насолоджувалися переглядом відеофільму «Прогулянки містом».

     Бажаючі можуть переглянути віртуально-краєзнавчу подорож «Історичні мандрівки Києвом. Вулиця Трьохсвятительська».


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей