Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дитячий балаганчик «Солодкий смак дитинства» дав старт Бібліотечному літу!


     Солодкий смак дитинства сьогодні відчули усі відвідувачі свята в Національній бібліотеці України для дітей! А взяти участь у дитячому балаганчику виявили бажання і дитячі табори з київських шкіл, і наші постійні читачі – на захід прийшли більше сотні дітлахів від 2 до 14 років зі своїми матусями і татками, бабусями і дідусями. Вони з великим нетерпінням чекали на свято, яке зазвичай дає старт програмі «Бібліотечне літо». Побачивши таку купу дітей, навіть хмари розійшлися, і визирнуло сонечко.


     З Міжнародним днем захисту дітей наших читачів прийшли привітати друзі і партнери бібліотеки: голова благодійного фонду «Україна – наше майбутнє» Ольга Гуржій, керівник соціальних програм Фонду «Відкрита політика» Ярослава Дмитрук, депутат Київської міської ради Володимир Яловий.



     Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко привітала гостей і розказала, яким солодким та незвичайним буде «Бібліотечне літо-2016». Адже в цьому році читачі будуть не лише розважатися, читати, отримувати за читання зарплатню у бібліотечні валюті – БІБЛах. Вони ще й зможуть дечому навчитися, а головне – збагатити фонд бібліотеки своїми творчими наробками проекту «Персона Ґрата», і за участь в проекті теж отримати винагороду – у Зірках. За зіркову винагороду у КНИЖКОВОМУ КІОСКУ можна буде придбати сувеніри ручної роботи у національному стилі, які власноруч зроблені бібліотекарями.

     На свято завітав відомий український рок-гурт «Артіш». Запальні українські пісні сподобалися і дітям, і дорослим. «Червону руту» співали усі разом, а найбільше вразило дітей, що фронтмен гурту Тимофій Ведерников одну пісню присвятив бібліотеці. Та ще яку композицію – справжній рок-н-рол, під який танцювали усі разом!



     І тільки-но завершилася урочиста частина, на майданчику перед бібліотекою з’явився справжній Пірат, який спробував завадити ведучим балаганчику клоунам Веселуну і Реготуну дати старт бібліотечному квесту та намагався пограбувати дітей! Але діти та бібліотекарі влаштували такі гучні овації, що Піратові позакладало вуха, і він погодився допомогти провести квест та передав свої скарби на розвиток бібліотечної справи!

     Лідери команд зібрали під своїми кольровими знаменами-смайликами читачів та поспішили до відділів бібліотеки на квести. А там на них чекав обіцяний рясний дощик з цукерок, тому що за кожну правильну відповідь команда отримувала по цукерці у свою чарівну торбинку! А читачі у нас розумні, тому деякі команди назбирали більше 50 цукерок! Команда-переможець отримала цілих 63!!! Усі поласували цукерками, і тут виявилося, що Веселун, Реготун і Пірат підготували переможцям супер-подарунок – кожен учасник команди-лідера отримав стартовий капітал у 5 (п’ять) БІБЛів! Тож після закінчення свята діти мерщій побігли до сектору обліку читачів по КАРТКИ учасників Бібліотечного літа-2016, щоб читати, заробляти та нарощувати свій капітал.



     А наймолодші учасники свята зі своїми батьками відвідали літературний дворик та взяли участь у майстер-класах, рухливих іграх, малюнках на асфальті, розфарбували не лише бібліотечні розмальовки а й трохи себе, та залишили свої привітання бібліотеці на яскравому «Дереві побажань», яке виросло у літньому дворику. Адже на початку 2017 року Національна бібліотека України для дітей відзначатиме ювілей – 50 років з дня заснування Тож усіх, хто хоче привітати улюблену бібліотеку, запрошуємо до літнього дворику!

«Бібліотечне літо юного українця – 2016» оголошуємо відкритим! До зустрічі у бібліотеці!

Фоторепортаж дивіться: Facebook та VK.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей