Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Липень завершується, а Бібліотечне літо триває

     Завершується останній липневий тиждень Бібліотечного літа у Літньому дворику. І нам є про що вам розповісти. Так, у понеділок був їжачковий день – малюки обрали для читання книжки про колючих звіряток: «Чому їжачка ніхто не гладить» Андрія Куркова та «Маленькие сказки про ежиков» добре відомого усім доктора Комаровського. Учасники Бібліотечного літа, підтримуючи проект «Персона Ґрата», поїхали на екскурсію. І цього разу не до музею, і не на виставку, а до наукової бібліотеки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Там наші читачі ознайомилися з двома арт-експозиціями: маятником Фуко та Національною галереєю портретів «Українці в світі», а також відвідати залу рідкісної і цінної книги. Особливо вразило дітей факсимільне видання «Пересопницького Євангелія». День завершився лего-таймом «Бібліотека майбутнього».


     Наступний день в у дворику пройшов досить яскраво та насичено, адже до нас у гості завітала незвичайна людина – відома письменниця, ведучий інструктор Української Федерації Танців з боді-балету та танцювальної йоги Світлана Ходос. Під час години читання бібліотекарі ознайомили дітей з книжками авторки. Зустрівши Світлану, і дорослі, і малеча залюбки слухали розповідь про її захоплення, хобі, які спонукають до створення цікавих книжок. Особливо зацікавила дітей книжка «Династія Жужиків». Виявилося, що ця книжка є автобіографічною, і багато подій, описаних в ній, відбувалися насправді в житті письменниці. Насамкінець Світлана Ходос провела майстер-клас з йоги, а потім гостя із задоволенням навчалася власноруч створювати японський оберіг – кусудама під керівництвом читача-волонтера Юрія Орєхова.


     У середу відвідувачі продовжили читати, навчатися, спілкуватися та розвиватися. Під час ранкового читання діти мали нагоду відвідати країну Навпаки, адже читали казку Василя Симоненка «Подорож в країну Навпаки». Під девізом «Спілкуємось англійською!» бібліотекарі разом із читачами згадали ази англійської мови, повторили цифри, кольори та назви деяких тварин. Сучасна малеча знає багато англійських слів, тому наше заняття пройшло успішно. Наприкінці дня «пазломани» мали гарну нагоду насолодитися улюбленим хобі і навіть склали непростий пазл на 250 фрагментів.


     У четвер, в останній липневий та суперспекотний день, діти зранку традиційно почитали книжки, а це була література про природу та світ, що нас оточує. Наступним був лего-тайм і численні відвідувачі з ентузіазмом будували усе, про що вони мріють або прагнуть побачити. Вийшло цікаво і видовищно. А наостанок читачі «посмакували» інтелектуально-розважальну родзинку – спортивно-літературно-ігрові перегони, що потішили усіх любителів літературних ігор, інтелектуального гумору, головоломок, рухливих дружніх розваг та веселощів. Відділ обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку залишає Літературний дворик до наступного літа та не прощається!

До нових зустрічей!!!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей