Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Як ми відкрили серпневе «Бібліотечне літо - 2016»

     Почався останній місяць літа… Скоро до школи… Та поки ще є час, можна розважитися у бібліотеці і дізнатися про щось цікаве. Перший день серпня почався з голосних читань про відомих митців-українців «Довідкове бюро «Персона Грата». Учасники цієї програми дізналися з книжок багато цікавого про людей мистецтва, які мало відомі в Україні.

      І якщо перший день серпня вимагав зосередженості і засвоєння інформації, то наступний день був днем розваг. Користувачі відвідали мистецькі посиденьки «ART-party»: слухали улюблені пісні, переглядами кінофільми та співали в караоке (бо й погода була не дуже сприятливою для відвідування літнього дворика).

     А наступного дня користувачі (їх було особливо багато) зустрічалися з художником Віктором Миколайовичем Зінченком. Він відомий своїми роботами зі створення об"ємних моделей старовинних авто та картин на автомобільну тематику.

     А ще він видав книгу «Чудомобілі». Це захоплива розвивальна інтерактивна книжка, яка зацікавить не тільки будь-якого хлопця, а й дівчаток. Адже вона пропонує погратися із дивомобілями, які до цього можна було зустріти тільки на малюнках Віктора Зінченка. Вони не схожі на звичайні автомобілі, проте мають родичів із тваринного світу і незвичайні імена, які потрібно було відгадати читачам. У цьому непростому завданні допомогали вірші Миколи Возіянова в кінці книжки та їхні назви, розсипані серед віршів. Отже, діти брали олівці та розфарбовували один з дивомобілів. Потім шукали вірш про нього та підбирали назву до вірша, яку вписували на номерний знак.

     Наприкінці зустрічі була автограф-сесія. Художник подарував кожному листівочку зі своїм малюнком та автографом.


     4 серпня у рамках програми «Бібліотечне літо – 2016» її учасники разом зі своїми батьками відвідали Центр творчості та гармонійного розвитку «КІ-ЯН’ІН». Там вони подивилися виставку унікальної колекції авторських виробів «кукутені- трипільського етно-еко-стилю» - «ВСЕСВІТ ТРИПІЛЬСЬКОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ». Характерно відмітити, що в експозиції демонструються оригінальні твори тільки ручної роботи з невичерпної «Живої Глини». Крім цього директор центру Корнієнко Павло Леонідович (художник-дослідник, історик-археолог, еко-етно-культуролог, езотеролог) люб’язно запросив учасників спробувати себе у ролі гончарів. Хоч нас було і багато, та він разом зі своїм колегою Павловським Ігорем Ернестовичем зумів розмістити всіх – і дітей, і батьків за столами. Були фартушки, глина, вода, а найголовніше – відкриті серця. Не в усіх гарно виходили вироби, проте всі з охотою їх ліпили.


     Здається, усі були задоволені, а головне – відкрили для себе Центр…, який можна відвідувати будь-кому. А найголовніше – недалеко від бібліотеки.

     Завершальний день тижня у дворику теж був багатолюдним. Там для користувачів було влаштоване ігрове ассорті: малювали на асфальті, у розмальовках, співали, складали пазли, читали вголос твори сучасних дитячих письменників України…

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей