Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Смачні вихідні» з бібліотекою у Міжнародному дитячому центрі «Артек»

     Нових друзів і партнерів подарувало це літо нашій бібліотеці — Міжнародний дитячий центр «Артек», який розмістився під Києвом у живописному лісі у Пущі Водиці. Зараз у центрі відпочиває 600 дітей з усіх куточків України.

     Національна бібліотека України для дітей влаштувала для них «Смачні вихідні». Саме так назвали бібліотекарі свято, яке привезли з собою в суботу 17 вересня до табору.

     А смакоти було вдосталь для усіх бажаючих!

     Розпочалося свято концертною програмою з конкурсами і рухливими іграми від ведучих свята та веселої компанії помічників – Сонячного Промінчика, клоуна Веселуна і Смугастої Зебри.

     Діти з радістю долучилися до змагань. Сподобалася артеківцям лялькова дівчинка НБУшка, з якою радо фотографувалися на згадку.

     А на галявині біля сцени розташувався цілий бібліотечний ярмарок різноманітних захоплюючих пропозицій, до якого дві години без перерви була прикута увага всіх дітей.

    Бібліотека привезла з собою майстер-класи, на яких діти навчилися плести браслети, робити ляльку-мотанку, прикраси та сувеніри у національному стилі, яскравих пташок із тканини.

    Найбільша черга дітлахів вишикувалась до арт-майстерні «Аква-грим». Тут кожного прикрасили малюнком на замовлення – квіточки, сердечки, смайлики, український прапорець, навіть скорпіончик – чому ж ні, якщо є таке бажання.

    А ще з нами приїхав бібліолікар – його послуги вже стали популярними серед читачів бібліотеки, також вони сподобалися і артеківцям. Кожен хотів пройти діагностику у психолога бібліотеки, відповісти на запитання анкети та отримати ліки – читамінку з порадою, яку книжку треба почитати.

    Дуже раділи бібліотекарі з того, що біля двох книжкових виставок-вікторин не вщухала черга бажаючих перевірити свою книжкову ерудицію та погортати книжки. Біля кулінарної виставки «Гей малята, всі сюди – у країну смакоти» дівчатка з захопленням вивчали книги та запитували, де подібні книжки можна знайти у їхніх рідних містах: Харкові, Дніпрі, Сумах… Тож, дитячі бібліотекарі по всій Україні – чекайте, скоро до вас прийдуть нові читачі.

    Завершилося свято справжньою смакотою, про яку учасникам майстер-класів та ігор розповідали ведучі свята та бібліотекарі, що кашоварили-готували куліш у лісі на місці табірного багаття. Окрім смачнючого куліша, вони підготували дітям цікаву розповідь про цю справжню українську козацьку страву.

    Ось таким веселим, кольоровим, книжковим і смачним був перший візит бібліотеки до нашого українського Артеку! Сподіваємося на нові зустрічі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей