Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Педагогічні твори

      З великою увагою ставилась В. Чередниченко до розвитку української дитячої літератури. Як основоположник дошкільного національного виховання в Україні брала участь в упорядкуванні найпершої в Україні книги для дошкільнят «Дзелень-бом!» (1915), яка витримала шість видань та у перші роки радянської влади стала підручником для перших класів українських шкіл. У 1917 році В. Чередниченко написала першу в Україні теоретичну книгу з педагогічних проблем дошкільного виховання «Захисток для селянських дітей влітку», в якій закладено основну думку про те, що «вчитися жити» треба з самого дитинства. Варвара Чередниченко переймалася проблемою українізації народної освіти, вважаючи, що справа виховання мусить доручатися лише освіченим національним кадрам.
      В. Чередниченко як педагог підготувалала еще одну методичну роботу «Дитяча хата» (1921), з власною передмовою, і яка містить багато розділів. У роботі використано досвід педагогів-вихователів України та Росії в організаційних питаннях дошкільництва, особливо у підготовці педагогів дошкільного виховання. Характерно, що книга не втратила свого значення і сьогодні. Під псевдонімом Буки-Аз В. Чередниченко ще написала педагогічну статтю «Праця учнів вищих шкіл».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей