Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
ФОТОВИСТАВКА «ПАЗЛ ЖИТТЯ: РОЛЬ СІМ’Ї У ШВЕЦІЇ»

Гендерна рівність є метою державної політики Швеції, урядове формулювання якої звучить так «чоловіки та жінки повинні мати однакову можливість будувати суспільство і власне життя в ньому».

У Швеції найбільша у світі відпустка по догляду за дитиною, найвищий відсоток жінок, які мають дітей і активно працюють, високий рівень народжуваності та нова генерація татусів, які вважать природним брати відпустку по догляду за дитиною.

Прагнення бути поряд зі своєю дитиною шведи поєднують із можливістю це робити. Діти, батьки, робота, оселя, фінанси та рівність – ось частини того, що у Швеції називають «пазлом життя».

На фотовиставці представлено понад 20 сімейних фотографій із життя шведських родин. Фотографи намагалися передати емоційний стан батьків та дітей, показати, як важливо відчувати один одного серцем і душею. Також виставка присвячена ролі татусів, у який спосіб суспільство може поєднати рівність, батьківство і роботу.

У Швеції батьки ділять між собою відпустку по догляду за дитиною тривалістю в 480 днів, що дозволяє і матері, і батькові проводити час зі своєю дитиною. 60 днів відпустки зарезервовано за кожним із батьків. Чоловіки у Швеції беруть відпустки по догляду за дитиною частіше, ніж у будь-якій іншій країні світу.

На сьогодні Швеція посідає третє місце за рівнем народжуваності. Майже кожна жінка має двох дітей, тоді як у країнах Європи цей показник не перевищує одну дитину.

Під час пологів 95% чоловіків перебувають зі своєю дружиною, вважаючи це своїм громадянським обов’язком. Така система дозволяє обом батькам бути рівноправними протягом усього життя.

Організаторами фотовиставки виступили Посольство Швеції в Україні та Національна бібліотека України для дітей. Фотовиставку можна відвідати до 14 листопада у холі другого поверху Національної бібліотеки України для дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей