Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Звітно-виборча конференція Української асоціації працівників бібліотек для дітей


    1 грудня 2016 року відбулася чергова звітно-виборча конференція Української асоціації працівників бібліотек для дітей на базі Київської обласної бібліотеки для дітей. У конференції брали участь члени Асоціації: представники  Національної бібліотеки України для дітей; Вінницької, Волинської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Сумської, Тернопільскої, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської обласних бібліотек для дітей; Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва та Ізмаїльської,Одеської і Кременчуцької ЦБС для дітей.

    Учасники конференції прослухали виступ Президента Асоціації М.П. Зніщенка, який відзвітував про трирічний період діяльності (з 15 листопада 2013 року по 01 грудня 2016) та наголосив на важливості роботи Асоціації нині, у нелегкий перехідний час, зумовлений політичними та економічними подіями у державі, коли є реальна загроза для повноцінного функціонування і розвитку мережі спеціалізованих бібліотек для дітей у зв’язку з процесами децентралізації, окресливши як один із першочергових напрямів діяльності організації — роботу із захисту прав бібліотек для дітей. В обговоренні виступу взяли участь директор Тернопільської ОБД Н.С. Новіцька, директор Львівської ОБД Л.А. Лугова, директор Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва Я.Б. Біленко, директор Полтавської ОБД ім. Панаса Мирного Л.І. Митрофанова. Також було заслухано звіти голів секцій Асоціації, а також ревізійної комісії.

    На звітно-виборчій конференції обрано новий керівний склад Асоціації. Шляхом голосування, одностайно, на термін у три роки Президентом Української асоціації працівників бібліотек для дітей стала А.І. Гордієнко – генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури, а віце-президентом — М.П. Зніщенко, генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей.

    З метою активізації та оптимізації роботи Асоціації було прийняте рішення обрати Президію Української асоціації працівників бібліотек для дітей та затвердити її склад у кількості дев’ятьох членів:

  • А.І. Гордієнко – Президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей;
  • М.П. Зніщенко – віце-президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей, генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей;
  • А.І. Бардашевська – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки;
  • Я.Б. Біленко – директор Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва;
  • Н.В. Граніч – директор Волинської обласної бібліотеки для дітей;
  • Т.С. Манжула – директор Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка;
  • Л.І. Митрофанова – директор Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного;
  • Н.С.  Новіцька – директор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей;
  • О.Ф. Долинський – заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей з адміністративно-господарської роботи.

    Крім того, учасники зібрання взяли участь в обговоренні професійних питань та актуальних проблем діяльності бібліотек для дітей та визначили основні напрями у роботі Асоціації на наступний період.

 

 

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей