Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову!

       Змалечку кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова. 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде, започатковане на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО і відзначається з 2000 року.

       Працівники відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку не оминули своєю увагою цю подію і провели для учнів 4 класу ЗОСШ  № 163 та учнів 3 класу гімназії № 172 «Нивки» поетичну веб-карусель «Відродися моя мово, щоб звучала в серці знову!».

       Цікаві вірші про мову, гуморески, вікторини зацікавили дітей у вивченні рідного слова. Прослухавши ніжні колискові у виконанні Н. Матвієнко та цікаву казку В. Нестайка «Кеша і Реша, або Казка про пісню», учні усвідомили, настільки наша мова мелодійна, щира, співуча і як потрібно до неї ставитися. Книжкова виставка була яскравим доповненням заходу, адже про рідну мову писали багато відомих письменників.

       Любов до свого, рідного, – це шлях до знання, світла, інтелігентності, і від кожного з нас залежить – буде жити чи помре наша солов’їна мова, одна  з найспівучіших у світі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей