Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Творець національної анімації
(до 85-річчя від дня народження В. Дахна)

       Всі і дорослі, і малі дивилися серію мультфільмів «Як козаки...», але не всі знають, хто автор і режисер цього мегапопулярного не тільки у нас, а й у Європі мультсеріалу про пригоди трьох козаків.

    Сьогодні, 14 лютого, у відділі мистецтв читачі дізналися про життєвий та творчий шлях класика українського анімаційного мистецтва, лауреата Національної премії України імені Т.Г. Шевченка, члена Національної спілки кінематографістів України, єдиного серед вітчизняних режисерів-аніматорів, народного артиста України Володимира Авксентійовича Дахна, людину, яка створила ці мультфільми.

    Учні молодших класів ЗОШ № 1 м. Бровари, які завітали на захід, переглянули фрагменти мультфільмів «Що на що схоже» (1974 р.), «Зубна бувальщина», «Як козаки у футбол грали», «Як козаки наречених визволяли», які ще раз нагадали про веселих запорожців Ока, Грая і Тура з їхньою силою, винахідливістю, характерністю, жагою до справедливості, мудрістю, непереможністю та патріотизмом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей