Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Хіна мацурі – свято дівчат в Японії

       Цьогоріч виповнюється 25 років із часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Для відзначення цієї дати, за ініціативою Президента України, проводиться «Рік Японії в Україні», в рамках якого реалізовується ряд культурних заходів та подій.

       Долучаючись до відзначення Року Японії в Україні, Національна бібліотека України для дітей протягом року проводить низку заходів «Японія в Україні», з метою поширення інформації про культуру та традиції Японії серед наших користувачів.

       21 березня до відділу документів іноземними мовами завітав Хітоші Накамура, працівник бібліотеки Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ». Учні п’ятих класів спеціалізованої школи № 185 ім. Володимира Вернадського мали унікальну можливість поспілкуватися зі справжнім японцем, послухати казку японською мовою, дізнатися, як пишуться ієрогліфи та які книги найбільше люблять японські діти. А ще дізналися про дуже красиве свято Хіна мацурі (Свято ляльок, або Свято дівчаток), яке відзначається в Японії 3 березня.

    Хіна — це маленька паперова лялька. Коли в японській родині народжується дівчинка, то немає кращого подарунка, ніж лялька нінгьо з побажаннями, щоб дівчинка росла здоровою. Дуже часто ляльки зроблені власноруч з дорогих матеріалів, а секрети виготовлення майстри тримають у таємниці. Ляльок передають із покоління в покоління як придане для доньки і бережуть як фамільні скарби.

    Хітоші Накамура привіз із собою ляльку-музиканта із колекції Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ», а після теплої зустрічі діти мали чудову можливість створити свою неповторну паперову ляльку в японському стилі.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей