Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Ювілей у країні прочитаних книжок

       Рік 2017 для Національної бібліотеки України для дітей є ювілейним. І всі читачі про це добре знають. Вони також заздалегідь знали, що 2 квітня у Міжнародний день дитячої книги у бібліотеці буде велике свято, і щоб потрапити на нього треба багато читати та брати участь у дозвіллєвих програмах – зимовій грі «50 кроків до мрії» та весняному фестивалі читання «Книжкові відкриття». На сімейне свято прийшли кращі читачі бібліотеки, тому вони так ретельно підготувалися – вбралися у костюми своїх улюблених літературних героїв та принесли книжкові подарунки бібліотеці.

       Збиралися заздалегідь, перевдягалися у костюми, вибирали книжки у виїзних книгарнях від видавництв «Фонтан казок» та «КМ-Букс», брали участь в опитуванні щодо сімейного читання, спілкувалися з принцесою Фіоною, яка розшукувала своїх книжкових друзів та роздавала літературні побажання. І звісно ж – фотографувалися. Фотографій дуже багато, на прохання користувачів, кращі світлини ми публікуємо у фотоальбомах в соцмережах бібліотеки на Фейсбук та ВКонтакті. Дякуємо вам, наші любі читачі, за прекрасні костюми та настрій, який ми створювали всі разом!

       На початку свята Король країни прочитаних книжок разом зі своєю донькою Принцесою вирішили відзначити кращих читачів. Призи вручала Фея книжкового королівства генеральний директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко. Це вона турбується про Країну книжок і читання, про те, щоб на полиці бібліотеки потрапляли цікаві книжки, щоб завжди було багато нових книг, і щоб вони не просто стояли, а були прочитаними!

       Тож Фея з радістю нагородила своїх найвідданіших підданих, які справляються з цими завданнями якнайкраще. Вітаємо переможців та називаємо імена тих, хто отримав призи та відзнаки:

  1. Безкоста Софія
  2. Счасна Анна
  3. Басараба Софія
  4. Роменська Ірина
  5. Марченко Максим
  6. Бородійчук Ірина
  7. Лукашева Даша
  8. Неборак Дмитро
  9. Черненко-Лукащук Владислав
  10. Бурби Максим і Катерина
  11. Непочатов Владислав
  12. Ніколаєнко Анастасія
  13. Горбенко Злата
  14. Чемеркін Степан
  15. Марченко Люба
  16. Вострікови Любомир та Мирослав

       Король та Принцеса влаштували парад костюмів і всі змогли побачити скільки лицарів, мушкетерів, козаків, Робін Гудів, чарівників і чарівниць, маленьких відьом та Гаррі Поттерів, блакитноволосих Мальвін і принцес, звіряток та різних фантастичних персонажів завітало на костюмовану вечірку.


       Наймолодшому читачеві у костюмі тигренятка виповнилося всього 5 місяців, і рівно стільки ж часу він записаний до бібліотеки, а його семирічна сестричка Люба Марченко теж має читацький стаж, який майже дорівнює її віку!

       Маленькі і дорослі гості змогли насолодитися прекрасним концертом, який влаштували вихованці хореографічного гуртка Будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва (керівник студії А.А. Нюкіна, акомпаніатор Т.В. Рябуха) та хореографічна студія «ISKRA DANCE» при дитячому центрі «Кузя» (керівник студії А.А. Нюкіна). Веселі танцювальні номери з книжковими героями, ніби спеціально були створені для такого свята.

       Який же День народження без привітань і подарунків? З ювілеєм бібліотеку привітала Марія Морозенко – українська письменниця, голова творчого об'єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України; Світлана Рудікова – колишня читачка бібліотеки, а нині художниця-ілюстратор дитячих книжок; Раїса Мусіївна Пасічник – учитель початкових класів київської школи № 160, яка вже дуже багато років поспіль приводить своїх вихованців до королівства книги.

       Після привітань усі маленькі читачі та дорослі гості складали зі своїх подарунків книжковий тортик, який виявився чималеньким – 68 книжок! А книжкова Фея почаклувала своєю чарівною паличкою і… книжковий тортик перетворився на справжній – величезний, гарний і навіть із феєрверком!

       І поки господині книжкового дому розрізали торт, всі гості розділилися на 4 команди і вирушили у мандри книжковим королівством та взяли участь у квесті країнами прочитаних книжок.


       А закінчилося свято смакотою – ось так:

       І про серйозні і важливі речі… Під час заходу науково-дослідний відділ влаштував опитування учасників свята – користувачів-дітей та їхніх батьків. З’ясувалося, що 53 % гостей свята відносять свою родину до династії користувачів НБУ для дітей. Адже окрім них самих читачами бібліотеки були їхні брати, сестри, а зараз уже і їхні діти. 65% респондентів відповіли, що бібліотека допомагає їм у вихованні дітей, приваблює наявністю великої кількості книжок, оперативністю та якістю обслуговування. Крім того батьки назвали книжки свого дитинства, які залишились у пам’яті на все життя. Серед них: «Тореадори з Васюківки» В. Нестайка, «Острів скарбів» Р. Стівенсона, «Волшебник Изумрудного города» О. Волкова, «Пеппі Довгапанчоха» А. Ліндгрен, «Дівчинка з Землі» К. Буличова, «Принцеса на горошині» Г.К. Андерсена, «Пригоди Тома Сойєра» М. Твена, «Золотий ключик, або Пригоди Буратіно» О. Толстого, «Діти капітана Гранта» Ж. Верна та ін.

       Діти теж із задоволенням взяли участь у опитуванні. Вони підтверджують (50%), що їхню сім’ю можна віднести до династії користувачів НБУ для дітей. Бібліотека приваблює їх наявністю великої кількості книжок, святковістю та комфортністю, діти із задоволенням відвідують масові заходи та користуються послугами Інтернету, отримують книжки на абонементі (80%) та читають у читальному залі (30%). Бібліотека є незаперечним авторитетом для них самих і їхніх батьків.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей