Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Всеукраїнська науково-практична конференція
«Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості»

       5 квітня у Херсоні на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» відбулося відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості».

       В організації конференції взяли участь Національна бібліотека України для дітей, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги України (IBBY), Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки та ряд профільних педагогічних закладів та організацій: Національна академія педагогічних наук, Консорціум закладів післядипломної освіти, Херсонський державний університет, Навчально-естетичний комплекс «Художня школа» м. Херсон та книготоргівельна мережа «Учбова книга» м. Херсона.

       У ході пленарного засідання конференції обговорювалися проблемні питання дитячого читання у психологічних, педагогічних та бібліотечних аспектах, роль дитячого читання у соціалізації дитини та інноваційні форми і методи залучення дітей до книги. Науковці та практики дискутували про вітчизняний та зарубіжний досвід залучення молодших школярів до читання та сучасні тенденції розвитку інтересів читачів молодшого віку. Про особливе значення бібліотеки для дітей у формуванні читацької свідомості наголосила генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей А. І. Гордієнко: «Саме цим і відрізняється бібліотека для дітей від бібліотеки для дорослих. Принципово. До публічної «дорослої» бібліотеки приходять користувачі з уже сформованими запитами — вони або шукають певну літературу, або ж літературу за певним напрямом. Вони вже знають, чого вони хочуть від книги. Бібліотека для дітей за своєю сутністю перш за все — провідник, вихователь та активний чинник формування запитів читача, який проходить початкові етапи становлення читацьких пріоритетів та смаків».

       У рамках конференції, яка триватиме до 7 квітня, буде також проведено фестиваль педагогічної майстерності, на якому буде представлено інноваційні форми роботи з дитячою книгою, майстер класи за участі дитячих письменників та виступи творчих дитячих колективів.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей