Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Презентація і майстер-клас до Дня Матері

       Другої неділі травня українці відзначатимуть день найдорожчої у житті людини – мами. Саме мама – перша людина, яка співає колискові та читає казки.

       Напередодні свята «Дня Матері» 12 травня у відділі документів іноземними мовами відбулася тематична зустріч із учнями п’ятих класів середньої загальноосвітньої школи № 163 імені Михайла Кирпоноса. Діти дізналися багато цікавих фактів про тенденції святкування Дня Матері, наприклад, що це свято прийшло до нас зі Сполучених Штатів Америки. Вперше на державному рівні це свято відзначили 8 травня 1914 року. Традиція, якої американці та австралійці дотримуються до сьогодні – носити у це свято гвоздику на одязі (якщо вона кольорова – мати жива, якщо біла – таким чином вшановують померлих матерів).

       В Україні офіційно День Матері почали святкувати з 2000 року. Саме тоді було вирішено вітати матусь у другу неділю травня (всього тридцять країн світу мають свою власну дату відзначення Дня Матері).

       Юні відвідувачі бібліотечного заходу мали чудову нагоду зробити подарунок своїм рідним: об’ємну 3D-листівку із розкішними квітами, яка, як ми сподіваємося, стане чудовим подарунком.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей