Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
На скайпі - Молдова

       У Національній бібліотеці України для дітей продовжується цикл міжнародних скайп-зустрічей у рамках мистецького проекту «Мистецтво без кордонів», головною метою якого є знайомство користувачів-дітей з мистецтвом зарубіжних країн. Першовідкривачами у цій справі стали наша бібліотека та дитяча республіканська бібліотека Азербайджану. Сьогодні ж, 23 травня, на зв’язку була Молдова – користувачі та працівники Національної бібліотеки для дітей ім. І.Крянге республіки Молдова. У скайп-зустрічі брали участь читачі бібліотек – учні музичних ліцеїв Кишинева, учні середньої школи № 163 м. Києва та зразковий художній колектив театру пісні «Ладоньки» під керівництвом Світлани Садовенко. Темою спілкування став пісенний фольклор двох країн – України та Молдови. Українські діти співали веснянки, коломийки, весільні обрядові пісні. А працівники бібліотеки виконали ще й жартівливу народну пісню «Із сиром пироги». Молдавські ж познайомили нас зі своїми побутовими народними піснями. Виявилося, що у нашому пісенному фольклорі багато спільного, особливо з коломийками. Та кульмінацією телемосту було дитяче спілкування: учасники зустрічі задавали один одному питання та відповідали на них… А найголовніше – не могли довго розпрощатися, бо діти є діти, вони цікаві один одному. На завершення студентка Київської академії керівних кадрів культури і мистецтва України Вікторія Падалко виконала молдавську народну пісню молдавською мовою. На цьому сподівалися й закінчити зустріч. І тут – о диво! Молдавська аудиторія почала співати пісню українською мовою із репертуару Софії Ротару «Сумно, сумно, аж за край…», яку підхопили учасники телемосту у нашій бібліотеці. Оце так сюрприз!


       Сподіваємося, що усім присутнім запам’ятається сьогоднішнє тепле спілкування, а отримана нова інформація розширить кругозір. Отже, до нових зустрічей!

        А як це відбувалося в Молдові дивіться тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей