Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Як це — жити у постійній темряві?
Інсталяція від партнера бібліотеки — музею «Третя після опівночі»

        На жаль, упродовж багатьох років в Україні приділялося недостатньо уваги проблемам людей з обмеженими можливостями, але часи змінюються, і змінюються вони на краще.

       Вчені довели, що людина майже 80 відсотків інформації отримує саме через зоровий канал. В Україні проживає близько 65 тисяч незрячих людей — тих, які не мають змоги отримати інформацію про оточуюче середовище за допомогою зору, а орієнтуються використовуючи альтернативні шляхи сприйняття. Зрячим людям, особливо дітям, дуже важко зрозуміти відчуття людей, які позбавлені зору. А нерозуміння нерідко породжує напруженість і ворожнечу.

       Національна бібліотека України для дітей проводить активну роботу над розвитком толерантності та подоланням упереджень серед дітей.

       З 1 по 7 червня у Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює при відділі документів іноземними мовами, кожен бажаючий може відчути, як це – бути сліпим. Спеціальну інсталяцію з фігурами, які неможливо побачити, а тільки відчути на дотик, надав партнер бібліотеки — музей «Третя після опівночі».

       Здивування, роздратування від неможливості вгадати фігури з першого дотику, радість вгадування — ви маєте можливість відчути повноту цих емоцій та краще зрозуміти світ людей, які живуть у повній темряві усе своє життя.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей