Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Страшилочний день Книжкових ігор—2017

        Темні-темні хмари заховали світле-пресвітле сонце. В Національній бібліотеці України для дітей настав темний-темний день. І раптом із темної-темної Кімнати казок почали лунати темні-темні історії...

        Страшилочний день книжкових ігор—2017, як і годиться, розпочався переляком – читачі чекали гостю цього дня у Кімнаті казок, щоб налякати письменницю, коли вона з’явиться! І налякали — Галина Ткачук навіть зойкнула, а вона, між іншим, є визнаним експертом у галузі страшилок! Та як справжній професіонал пані Галина опанувала себе і розповіла для дітей кілька страшилок власного виробництва. Мова йде про історії з книги авторки «Тринадцять історій у темряві».

       Гравці книжкових ігор мали змогу почути дивовижні, а часто навіть незвичні жахливчики. Страшилочна вечірка не обійшлася без «Прозорого дядька», таємничої «Розбездзявки» та інших не менш цікавих історій. Примітний факт, що історії-жахливчики ніколи не втрачали своєї актуальності серед дітлахів. Не важливо, де ми знаходимося: подорожуємо у нічному плацкарті, боремося з безсонням у літньому таборі чи гріємося біля вогнища за містом. Страшилка завжди працює, за умови, що атмосфера буде підходяща.

       А у нашій Кімнаті казок атмосфера була та, що треба! Наслухавшись історій запрошеного експерта, діти разом з авторкою спробували знайти формулу ідеального жахливчика. Як виявилось, секрет гарної оповідки ховається в умінні передавати страхітливу атмосферу, а закінчити оповідання треба легко і оптимістично, бажано з гумором.

       Нестримна фантазія в купі з чудовим почуттям гумору здатні створити шедевральну страшилку. Маючи на руках рецепт створення ідеального жахливчика, діти спробували себе в ролі сторітеллерів, тобто — авторів і одночасно оповідачів своїх вигаданих історій. Страшилки були найрізноманітнішими. Одні історії тягнулися своїм корінням до фольклору або ж кінематографу. В інших історіях уявне так органічно перепліталося з реальним, що навіть мурашки від жаху переставали бігти по спині — так їм було страшно (жартуємо).

       Діти фантазували, створюючи свої унікальні оповідки, а наш страшилочний експерт Галина Ткачук уважно слухала кожного. Тому що саме вона мала обрати найкрутішу, на її погляд, історію. Найкращим оповідачем Страшилочного дня став Віктор Венгер. Його химерна історія про таємниче зникнення грибника одноголосно була визнана кращою. І якщо в один із темних-претемних вечорів, ховаючись під ковдрою в темній-темній кімнаті, вам захочеться налякати свою сестричку — створіть для неї жахливчик за рецептурою Галини Ткачук. Страшнючий до стукоту зубів і до сміху добрий.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей