Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Крок до майбутнього»

        Продовжується співпраця Центру творчого розвитку та психологічної реабілітації дітей із числа ВПО «Крок до майбутнього» з Міжнародним дитячим центром «Артек».

        7 липня до нас завітали 1, 3 та 5 товариства. Артеківці знайомилися з бібліотекою, новими книгами. Цього разу дітям запропонували переглянути лялькову виставу «Золоте курча», яка викликала справжнє захоплення.

        Частина майстер-класів та інтерактивні вікторини, в яких взяли участь гості, були присвячені українській культурі та літературі. Зокрема, артеківці виготовили один із символів свята Івана Купали – віночок, правда, не із справжніх квітів, адже природу потрібно оберігати. Цікавим був майстер-клас із виготовлення пташки, схожої на ту, яка зображена на панно в читальному залі. Хтось зробив її синьою як символ щастя, хтось – різнокольоровою. Ще діти разом із бібліотекарями згадували українські казки та відповідали на запитання вікторини про Україну, її історію та символи. І не лише відповідали, а й показували правильні відповіді.

        У відділі документів іноземними мовами дітлахи ознайомилися із незвичними для них книгами. Це і книги-іграшки, і м’які книги-подушки, гумові книжки, кишенькові та книги-велетні, музичні та електронні книги, а найбільше захоплення викликали 3D-книжки. Звичайно не обійшлося без читання, цього разу – японських казок, адже 2017 – це Рік Японії в Україні. Артеківці із великим задоволенням відповідали на питання вікторини «Моя Україна», а по закінченню отримали подарункові магніти від компанії «Свято світ».

        А ще діти ознайомилися із сучасними технологіями відділу: переглянули мультфільм англійською мовою із ресурсу eLibraryUSA на інтерактивній дошці, гралися на інтерактивному столі, комп’ютерах та планшетах.

        Центр працює за проектом «Нова оселя: інтеграція та психосоціальна підтримка дітей із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Києві та Одеській області», організатором якого є Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров'я» (LHSI) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей