Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Пісочна терапія у центрі «Крок до майбутнього»

       Останній тиждень липня ранкова читальня у літньому дворику бібліотеки перетворилася на велику пісочницю. Заняття з піском різних видів захопили не тільки малечу, підлітків, а й батьків. Завдяки підтримці МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» за фінансової підтримки Європейського Союзу» бібліотечний Центр творчого розвитку та психологічної реабілітації дітей із числа ВПО «Крок до майбутнього» поповнив арсенал можливостей для творчого розвитку та релаксації дітей і підлітків.

       Світлодіодна пісочниця стала справжнім натхненням для реалізації своїх бажань. Діти відтворювали найзаповітніші мрії: океани, острови з пальмами, тваринок про які вони мріють, сонце. Цікавим було те, що кожен міг підібрати колір для своєї мрії (є можливість змінювати підсвітку – 12 варіантів). Можливо тому, що ми усі різні, а можливо для того, щоб ми теж змінювалися.

       Звичайний пісок, та ні, зовсім не звичайний. Бо від нього неможливо відірватися, створюючи ландшафти, невідомі країни, вигадуючи нові і розповідаючи відомі казки, ховаючи та розшукуючи скарби. А ще можна почути дощ з піску – якщо добре прислухатися.

       А тепер про дійсно незвичайний пісок – кінетичний, який став справжнім відкриттям, адже такого у бібліотеці ще ніколи не було! Пісок, який ми розминали, нюхали та сипали, а він не сипався, одразу надихнув дітей на творчі образи. Гадали та вигадували, з чого він зроблений, і як він став таким чарівним. Думки були різні: дехто гадав, що там магніти, або ж – додали клею, чи то прибульці нам підкинули своєї землі, і що павучки наплили між пісчинками та сплели павутиння. Ліпили з піску тварин звичайних та вигаданих, вареники та картоплю, особливо «смачними» виходили котлети. Завершили знайомство спільним будівництвом фортеці, яка може захистити своїх мешканців від ворогів, але завжди відчиняє свої двері друзям.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей