Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Екскурсія до музею авіації

       Справжнім мандрівникам і злива не перепона. Низькі темні хмари і блискавки –  це не привід для страху. Особливо коли на тебе чекають пригоди і… літаки. Тож озброївшись впертістю та парасольками, наша група читачів вирушила на виїзну екскурсію до Державного музею авіації.

       Трохи виснажлива та повна хвилювання дорога до музею виправдала себе. Величезна експозиція літаків подарувала виразні та сильні емоції. Першим експонатом, який ми зустріли на своєму шляху, був Ан-181. Зовсім невеликий літак з крилами незвичайної форми. Цей експериментальний літальний апарат був створений лише в єдиному екземплярі і є тільки у цьому музеї! Переможцями за кількістю зроблених селфі стали надзвукові фронтові бомбардувальники. До речі, ви знали, що ці сталеві красені здатні виконувати завдання навіть у найскладніших метеорологічних умовах?

       Під час екскурсії ми розгадали загадку таємничих абревіатур, які зустрічалися нам усюди. Загадкові «міги» та «яки» виявилися скороченими прізвищами видатних авіаконструкторів, що створили ці літаки. «Ан» – це скорочення від прізвища Антонов, «Як» – від Яковлєв, літаки «Ту» і «Су» створили Туполєв і Сухий, а «МіГ» – це співпраця Мікояна та Гуревича. Авіаконструктори Камов та Ілюшин увічнили себе у літальних апаратах серії «Ка» та «Іл».

       Екскурсія передбачала можливість піднятися на борт двох літальних апаратів. Але через те, що наша компанія була активною та чемно себе поводила, екскурсовод дозволив нам піднятися на борт ще одного літака. Особливо хотілося відзначити Кушнірчука Данила, який вразив екскурсовода своїми знаннями з історії та фізики. Кожен мав змогу відвідати кабіну пілота і трохи посидіти на капітанському кріслі. На відміну від м`якеньких крісел пасажирського літака салон гвинтокрила зустрів нас дерев`яними лавами. Але це не завадило хлопцям і дівчатам посидіти в кабіні пілота, поки інші учасники екскурсії уявляли себе парашутистами, визираючи через відчинені двері вниз, готуючись до стрибка.

       Серед інших експонатів особливо запам`ятався дітям гелікоптер з кумедною назвою «Хуліган». Він має лише однин газотурбінний двигун, який надає «хуліганові» кумедного вигляду. Серед інших експонатів музею всіх вразив кремезний Мі-26, який є важкоатлетом серед своїх колег.

       Також на власні очі ми бачили легендарний літак Ан-2, відомий більше як «Кукурузник». Виявилося, що останній експонат використовується не тільки як сільськогосподарський літак, а й спортивний. Крім того цей невеликий літак допомагає перевозити поранених під час військових дій, тому він перебуває і досі на озброєнні військово-повітряних сил багатьох країн світу.

       А ще наші учасники мали змогу посидіти у кріслі-катапульті, але воно виглядало таким небезпечним, що наважився сісти у нього лише один з наших читачів.

       Відвідування державного музею авіації стало справжнім святом для усіх дітей, але для Іллі Шеремети це особлива подія – адже хлопець давно захоплюється літаками, відвідує гурток авіамоделювання, та мріяв потрапити до цього музею. З бібліотекою збуваються найсміливіші мрії! До речі, крім експонатів, представлених у музеї, ми могли спостерігати і діючі літаки, які часто підіймалися у небо зі злітної смуги, розташованої неподалік від музею.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей