Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Підсумки літніх читань із зануренням «Книжкові ігри-2017»

       Вже п’ять років поспіль бібліотека влаштовує для своїх читачів програму літніх читань. Але це бібліотечне літо, на думку читачів, їхніх батьків, а також бібліотекарів, було неймовірним! Щоденна кількість читачів, які були учасниками подій у Літньому дворику, інколи перевищувала півсотні, і навіть, коли усі заходи за програмою дня закінчувалися, а дворик зачинявся, — читачі залишалися у бібліотеці та не просто розходилися по різних відділах, вони гуртувалися і грали у різноманітні групові ігри на кшталт «крокодил», «мафія» та ін.. До речі, грати у ці та інші ігри навчили читачів бібліотекарі. Дехто з дітей приходив до бібліотеки як на роботу – щодня зранку і до вечора.

       Чому ж це бібліотечне літо стало таким популярним серед читачів? Можливо, справа у тому дивному слові в назві – «занурення»? Як це – читати із зануренням? Ну приблизно так: кожен тематичний тиждень літа, а всього їх було 12, був побудований таким чином, щоб із першого дня діти «пірнули» у книжки та до кінця тижня читали, переказували, проживали і навіть інсценізували та демонстрували один одному персонажів під час майстер-класів, модних показів та ін. І кожного дня читачі разом із бібліотекарями відкривали нові книжки, вигадували та розповідали свої історії – відповідно теми тижня або навіть вигадували власні кінцівки відомих книжок. Зручною була система оцінювання. Щотижневий рейтинг визначав лідера тижня за сумою зірок, отриманих за участь у 10 різних програмах літніх читань. Тож не мало значення, коли ти приєднався до бібліотечного літа – переможцем можна було стати одразу за перший тиждень. Звісно, якщо бути активним та читати багато книжок.

       Як весело ми занурювалися у книжки можна побачити на цих фото:

       Ми попросили наших учасників залишити свої відгуки у залікових книжках. На запитання: «Які події цього літа вам сподобалися найбільше?», ми отримали відповіді, які проаналізували та згрупували:

    - дуже сподобалося цьогорічне читання з зануренням! Нічого кращого я не бачила! Сподобалося все літо! Усе літо було неймовірним! Мені сподобалося все! –  11 відповідей;
    - екскурсії, походи, візит до філії бібліотеки на Стрілецькій – 9 відповідей;
    - квести та майстер-класи – 12 відповідей;
    - шоу мильних бульбашок – 5 відповідей;
    - подобалося, коли приходили у дворик гості – 4 відповіді;
    - запуск повітряного змія – 3 відповіді;
    - екскурсія до книгосховища – 4 відповіді;
    - діафільми – 2 відповіді;
    - дуже сподобалося виступати в ролі акторів і моделей: демонструвати костюми книжкових героїв, брати участь у показі українських костюмів, моделей космічної моди – 3 відповіді;
    -зустріли багато друзів - 3 відповіді.

        Серед кращих тижнів найчастіше читачами називалися Детективний, Тиждень «Ч», Смачний, Крилатий, Острів скарбів, Подорожуємо світом. Серед кращих моментів літа діти згадували квести на Пейзажній алеї та у Софії Київський, Пташиний квест у бібліотеці, похід до Сирецького гаю, до Музею іграшки, екскурсію до Авіаційного музею, ігри з лего, День морозива, показ українських костюмів.

        У залікових книжках ми попросили учасників написати також книжкові відкриття цього літа. Дехто написав 1-2 книжки, але були читачі, в яких навіть місця не вистачило, щоб усі книжки перерахувати!

        Докладніше про події літніх читань бібліотека регулярно робила дописи на сторінці у Фейсбук та у новинах на сайті.

        Всього до участі у Книжкових іграх зареєструвалося 150 дітей. Активну участь у читаннях та заходах Літнього дворика взяло 128 дітей. Приблизно 50 учасників були найактивнішими – майже щодня відвідували літні читання, читали книжки.

       

Переможцями «Книжкових ігор-2017» стали 10 лідерів наших літніх читань:

№ залікової книжки

Прізвище імя

Кількість набраних зірок

Місце у рейтингу

2

   Непочатов Владислав

103

1

1

   Максименко Володимир

91

2

53

   Марченко Люба

82

3

25

   Закомірний Орест

75

4

26

   Закомірна Соломія

71

5

46

   Басараба Софія

69

6

38

   Ясько Марія

66

7

62

   Бородійчук Ірина

58

8

108

   Устименко Вероніка

52

9

44

   Булатова Софія

47

10

        Вітаємо переможців та запрошуємо їх для церемонії нагородження 1 вересня об 11.00 на пізнавальний марафон «Бібліотеці — 50: Перезавантаження. Занурюємося у світ інновацій».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей