Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Пізнавальний марафон «Бібліотеці — 50: Перезавантаження. Занурюємося у світ інновацій»

       Пізнавальний марафон розпочався з тривожних сигналів — голос комп’ютера повідомив, що система перевантажена та вимагає перезавантаження. Тому бібліотекарі негайно взялися до роботи та попросили допомоги у читачів, які завітали на свято. Було проведено соціологічне опитування серед перехожих, в ролі яких були учасники театральних студій бібліотеки. Ведучі поставили їм одне запитання: чи читають вони книжки та в якому форматі? Виявилося, що всі читають: велика кількість опитаних читає електронні книги з планшета, хтось слухає аудіокниги – таких значно менше. Але більшість усе ж таки віддає перевагу друкованій книзі. Наші юні гості свята теж взяли участь в опитуванні, вони якраз і складають ту найбільшу третю частину, яка залюбки читає традиційні книжки. Тож результати опитування цілком задовольнили бібліотекарів, які проголосили декларацію вільного читання в задоволення на будь-який смак: «Читай – формат не має значення!».

       З Днем знань та відкриттям нового бібліотечного сезону читачів привітала генеральний директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко, яка запевнила дітей, що у головній дитячій бібліотеці країни цікаво не лише влітку, а в будь-який час, і в цьому сезоні бібліотека підготувала безліч нових цікавих програм на допомогу навчанню, а ще більше – для цікавого дозвілля. З привітаннями із новим навчальним роком завітав на свято головний спеціаліст Міністерства культури України Андрій Олександрович Кононов, який побажав дітям нових цікавих книжок та захоплюючого читання у будь-якому форматі.

       1 вересня бібліотека урочисто привітала переможців програми літніх читань. Цьогоріч грамоти та подарунки отримали 10 лідерів «Книжкових ігор-2017». Нагороди переможцям вручали директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко та Володимир Павлович Розумний – головний редактор видавництва «Знання», яке було одним із меценатів нашого бібліотечного літа, а також діти отримали вже традиційні подарунки від нашого спонсора компанії «Свято Світ».

       Перед тим, як пірнути у бібліотечні інновації, всі разом, читачі та бібліотекарі, влаштували ювілейний батл, щоб добряче розігрітися.

        Після святкових урочистостей усі читачі поринули у світ бібліотечних інновацій, які підготувала бібліотека до нового сезону. В кожному з відділів обслуговування бібліотекарі представили свої найцікавіші сервіси, послуги, проект і книжки! Після чого всі зібралися на другому поверсі бібліотеки, де читачі спробували представити іншим групам ті інновації, про які дізналися.


Коротко, про те, що нового підготувала для вас бібліотека у цьому сезоні.

        Квест-кімната «Бібліотека-привид», музична платформа «Слухай своє», ерудит-гра «Невідомими стежками», казковий квартал з Українським провулком і Зарубіжним проспектом, інтерактивна презентація книжок «Let's Play a Вook» («Зіграємо книгу»), гуртки «Joyful English» та «Читаємо німецькою», вивчення країн світу англійською мовою з інтерактивною дерев’яною картою, а зоряне небо – з глобусом, який світиться, та багато іншого… А відділ мистецтв узагалі склав про свої новини віршик і діти його зачитали:

       І у відділі мистецтв
       Також готувалися —
       Здивувати читачів
       Добре постаралися!

       Оку щоб було приємно,
       Й про авто щоб більше знати,
       Вирішили із художником
       Виставку презентувати.

       Щоб було нам тут цікаво —
       Всупереч усіх законів,
       Телеміст тут пройде жваво,
       Бо ж «Мистецтво без кордонів».

       Ще, щоб час не марнувати,
       Будемо ярмаркувати.
       Хочте вірте, хочте – ні —
       Цирк запалить нам вогні.

       Працюватиме «Перлинка»,
       Де співають – просто клас,
       А «Веселі посиденьки» —
       Це там, де книга і релакс.

       Зацікавлять нас, звичайно,
       Як наразі це здається,
       Заходи, які сплетуться
       У «Мистецькім перехресті»

       Дітям тут завжди цікаво:
       Танці, музика, книжки!
       Якщо входиш – двері зліва,
       Там усіх чекають залюбки.

        Після того як розповіли про всі новації, бібліотечно-файлова система від такого навантаження зависла і настав момент перезавантаження. Усі читачі дістали свої смартфони (нарешті дозволили!), під’єдналися до мережі WI-FI, знайшли сайт бібліотеки, запам’ятали адресу, а ті, хто має акаунт у соціальних мережах, зайшли на сторінку бібліотеки у Фейсбук та вподобали її, щоб завжди бути в курсі бібліотечних новин, змін та новацій.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей