Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Як намалювати дощ? Майстер-клас від Юлії Поліщук

Сьогодні наші маленькі читачі випробували себе в ролі художників-ілюстраторів та створили власні малюнки до віршика Анатолія Качана «Дощова осінь». А допомогла їм у цьому художниця Юлія Поліщук.

Коротка довідка: Юлія Поліщук народилася в 1982 році, навчалася в художній школі. У 2004 році отримала першу вищу художню освіту у філії Київського університету культури і мистецтв, а у 2010 — другу вищу освіту у Львівській академії друкарства. Художниця співпрацювала з видавництвами «Світ дитини» і «Свічадо», тернопільським видавництвом «Навчальна книга – Богдан». А також із дитячими журналами «Малятко», «Світ дитини», «Незалежний театральний журнал КОЗА».

Юлія принесла на зустріч із читачами єдиний в Україні театральний журнал для дітей «Шалені козюльки», в якому вона є постійним автором, а з жовтня 2013 року – ще й головним редактором. Юлія прочитала дітям коротку, але дуже цікаву, історію з журналу про те, як композитор Микола Лисенко вигадав написати оперу про Козу-Дерезу.







 

Але найбільше дітям сподобався майстер-клас з ілюстрування віршика Анатолія Качана. Діти спробували себе в ролі художника, якому доручили намалювати картинку до нової книжки:  спочатку прочитали віршик, потім зрозуміли, що ж у ньому найцікавіше, а потім спробували зобразити свої враження на папері.

 

Але перед цим художниця намалювала свій варіант ілюстрації на дошці і отримала стільки схвальних вигуків від юних школяриків, що навіть злегка запишалася.

 

Зрозуміло, що дехто з читачів-прихильників скопіював на своїх малюнках зайчика з парасолькою від Юлії Поліщук. Але все одно, вони вийшли усі різні — і зайчики, і котики, і їжачки, навіть динозаври, з різними парасольками, дощами, хмарками і осінніми райдугами.

 

Ото вже зрадіє письменник Анатолій Качан, коли отримає в подарунок дитячі ілюстрації до свого прекрасного вірша:

Дощова осінь

Водить осінь хороводи
         То із листя, то з дощів.
         На прогулянку виходять
         Парасолі і плащі.
Там розмову парасолі
         Із плащами завели:
         «Ах, як довго у неволі,
         У темниці ми були.
Та вернулися тумани,
          Задощило в небесах,–
          І ми знову у пошані,
          Знов нас носять на руках».
І прийшли тоді до згоди
         Парасолі і плащі,
         Що найбільша насолода —
         Це коли ідуть дощі.

 

.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей