Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Вивчаємо своє!

       Передчуття втрати України знайоме не тільки нам. Українці ХІХ ст. теж його переживали: лінгвоцидні укази царя, знищення української церкви, школи, книги, газети, театру, зрусифіковані міста. Ще не вмерла вона тільки в селах та в душах сліпих мудрих кобзарів... Говорити українською про Україну не можна? А писати картини про неї ще не було заборонено. І стали на барикади любові й ностальгії художники-пейзажисти, чия творчість — вияв усвідомленої любові до України, ствердження краси повсякденного, буденного. Серед них киянин Сергій Світославський. Що знаємо ми про великого земляка?

       27 вересня користувачі відділу мистецтв – учні 8-го класу середньої школи № 63 завітали до бібліотеки, щоб дізнатися про українського художника-пейзажиста Сергія Івановича Світославського. Сучасні електронні засоби дали змогу ознайомитися з найкращими полотнами митця. А бібліотекар розповіла про нелегке життя художника. Під час знайомства учасники заходу пригадали таких видатних митців, як О. Архипенко та О. Богомазов, І. Левітан та В. Перов та багато інших імен, життя і творчість яких перетиналися з життєвим шляхом українського майстра ліричного пейзажу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей