Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Міжнародна науково-практична конференція
«Заради дитини працюємо і творимо!»

       4-7 жовтня 2017 р. у Національній бібліотеці України для дітей за підтримки Міністерства культури України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Заради дитини працюємо і творимо!».

       У роботі конференції брали участь начальник відділу літератури, читання та бібліотечної справи Міністерства культури України С.Г. Сивокінь, головний спеціаліст відділу літератури, читання та бібліотечної справи Міністерства культури України А.О. Кононов, фахівці Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого, Національної історичної бібліотеки України, Державної бібліотеки України для юнацтва, Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О. Сухомлинського, Київської обласної бібліотеки для юнацтва, генеральний директор Національної дитячої бібліотеки ім. Іона Крянге Республіки Молдова Клаудіа Балабан, директор департаменту дитячої та молодіжної літератури Литовської національної бібліотеки ім. Мартінаса Мажвідаса Алдона Аугустайтене, керівник відділу дослідження та розповсюдження Департаменту дитячої та молодіжної літератури Литовської національної бібліотеки ім. Мартінаса Мажвідаса Інга Мітунявичюте, менеджер повітової бібліотеки ім. Г. Баріциу м. Брашова, Румунія Даніел Назаре, провідні спеціалісти Національної бібліотеки України для дітей, директори та заступники директорів обласних бібліотек для дітей, директор КЗ «ЦБС для дітей» м. Ізмаїл, директор Маріупольської МЦБС для дітей, завідувач Краматорської ЦМБД ім. О.С. Пушкіна, директори видавництв «Юніверс», «Теза», «Академія», «Авіаз», письменники Микола Хомич, Оксана Кротюк, Лариса Ніцой, Марія Морозенко, Катерина Єгорушкіна, а також працівники гімназії № 172 «Нивки» та ДНЗ № 387 Шевченківського району м. Києва.

       Протягом конференції учасники обговорювали значення діяльності Національної бібліотеки України для дітей у бібліотечній системі держави за її історичний 50-річний шлях; питання співпраці бібліотеки з культурними представництвами різних народів світу; історію створення мережі спеціалізованих бібліотек для дітей; особливості професійного та соціального партнерства у сучасних умовах; досвід участі дитячих бібліотек у міжнародних проектах та програмах; бібліотечне обслуговування дітей в умовах адміністративно-територіального реформування; основні засади співпраці дошкільних навчальних закладів та бібліотек для дітей, а також міжнародний досвід бібліотечного обслуговування дітей на сучасному етапі.

       У рамках конференції відбулося вкрай цікаве і плідне професійне спілкування за круглим столом «Здобутки і проблеми дитячої літератури для наймолодших». Модератором зустрічі виступила провідний бібліограф бібліотеки, кандидат історичних наук, літературний критик Наталя Марченко, яка підготувала ґрунтовний аналіз сучасного стану українського книговидання для дошкільнят.

        Чимало питань піднімалося і під час зустрічі учасників конференції з представниками Міністерства культури України — Світланою Сивокінь та Андрієм Кононовим. Директорами дитячих бібліотек було озвучено низку проблемних аспектів діяльності бібліотек для дітей, що потребують вирішення з боку влади у різних регіонах України, а особливо на територіях, які знаходяться безпосередньо поряд з територією АТО. Також обговорювалися гострі питання стосовно забезпечення бібліотек літературою та умовами розподілу дитячих видань між бібліотеками в областях.

       Програма конференції

       Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Заради дитини працюємо і творимо!»

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей