Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дивовижна Астрід Ліндгрен та її герої

       Чи не кожен мріє про малесенький дерев’яний будиночок, пофарбований у червоний колір, у лісовій місцевості, неподалік спокійного озера, щоб відчувати єдність із природою, слухати шелестіння листя й щебетання птахів. Саме у такому червоному сільському будиночку 14 листопада з’явилася на світ шведська дитяча письменниця, чиї книги перекладені майже 85 мовами та видані у понад 100 країнах. Сьогодні вона найбільш відома завдяки своїм творам про «Карлсона, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоха».

       Астрід Ліндгрен була не просто відомою письменницею, а й дуже шанованою людиною. Вона жила згідно зі своїми переконаннями, завдяки чому стала предметом захоплення й поваги як у Швеції, так і поза її межами.

     24 жовтня у відділі документів іноземними мовами відбулася літературна гра «Дивовижна Астрід Ліндгрен та її герої», присвячена 110-річчю від дня народження шведської письменниці. Учні школи-інтернету «Дитяча інженерна академія» під час зустрічі ознайомилися із творчістю А. Ліндгрен, пригадали сюжети всесвітньо відомих книг письменниці, трохи занурились у дитинство, переглянувши уривок із мультфільму про Карлсона. Чудовим доповненням до заходу стала книжкова виставка. Бібліотекар рекомендувала дітям найкращі твори із фонду бібліотеки.

       Дітям дуже сподобалися літературні ігри за творчістю Астрід Ліндгрен: бліцтурнір «Най-най-най», ігри «Впізнай книгу» та «Герої великої казкарки». Найскладнішою виявилася гра «Літературні канапки», в якій необхідно було логічно скласти картки — подія, що пов’язана з певним героєм. Із завданнями справилися весело і гамірно, а найактивніші учасники отримала заохочувальні призи.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей