Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Відкриття виставки ілюстрацій Надії Міцкевич
«Тім Талер, або Проданий сміх»

       14 листопада 2017 року в Національній бібліотеці України для дітей відбулося урочисте відкриття художньої виставки ілюстрацій Надії Міцкевич – «Тім Талер, або Проданий сміх». В експозиції представлено 30 робіт до однойменної повісті німецького письменника Джеймса Крюса, що була видана у видавництві «Час майстрів» у 2016 році.

       Гостями свята стали читачі-учні 5-х класів гімназії № 172 «Нивки», спеціалізованої школи № 28, ЗОСШ № 163. Яскраві роботи Надії надзвичайно позитивно вплинули на гостей, адже це поєднання трьох кольорів — білого, чорного, помаранчевого, сюжети цікаві й дуже образно ілюструють книгу і наштовхують на роздуми, тому що виконані в стилі сюрреалізму, з прийомами поп-арту.

       На заході була присутня сама художниця – Надія Міцкевич, яка не тільки розповіла всім присутнім про те, як їй вдалося оживити казкову історію на сторінках книги, а й розкрила деякі секрети техніки сюрреалізму, в якій написані представлені роботи. Діти проявили великий інтерес до робіт і зокрема до самої художниці та активно задавали різнопланові питання.

       Теплий настрій відвідувачам виставки подарували вихованки дитячої школи мистецтв № 5 ім. Л. Ревуцького – Віра Кострова та Злата Ревякіна, які виконали веселі пісні, що стали прекрасним доповненням і прикрасою заходу.

       Ці дивовижні ілюстрації будуть прикрашати виставкову залу бібліотеки до 15 грудня, тож запрошуємо помилуватися ними дітей і їхніх батьків. І можливо знайомство з виставкою викличе у дітей бажання прочитати або ж ще раз перечитати книгу Джеймса Крюса «Тім Талер, або Проданий сміх».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей