Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Місія — космос

       Україна — одна із п’яти провідних держав на ринку космічних послуг та технологій. І ми пишаємося, що в розвиток космічної науки значний внесок зробили і українські вчені. Серед них — Юрій Кондратюк, Микола Кибальчич, Сергій Корольов та багато інших.

 

       19 листопада українська космонавтика святкувала ювілей — 20 років із дня польоту першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. Про свій політ, про підготовку до нього розповів Леонід Костянтинович у книзі «Місія — космос», презентація якої відбулася 12 грудня у Національній бібліотеці України для дітей.

 

       «Головне — мріяти і наполегливо йти до здійснення своєї мрії», — неодноразово повторював автор книги на зустрічі з читачами нашої бібліотеки. Діти із захопленням слухали гостя, а потім засипали його запитаннями. Серед них були як звичайні — про харчування під час польоту, відчуття від невагомості, так і філософські — чи змінилося ставлення до життя після польоту, чи не було бажання не повертатися на Землю, залишитися в космосі.

       Про космічне майбутнє України, про можливість узяти в ньому активну участь розповів ще один гість — виконавчий директор Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я» Сергій Яцков.

       Зустріч закінчилася фотосесією та подарунками — кожна із шкіл, яка було присутня на зустрічі, отримала плакат із автографом Леоніда Каденюка

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей