Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Відкриття виставки сакрального живопису
художника-іконописця Сергія Горбаня

       25 лютого 2018 року у виставковій залі Національної бібліотеки України для дітей відкрилася виставка сакрального християнського живопису іконописця Сергія Горбаня з міста Кременчука та його учнів із різних міст України, яка відкриває для відвідувачів вічні духовні цінності. Ікони в експозиції сприймаються і як урочистий образ для пошанування, і як витвір мистецтва, що викликає захоплення майстерністю виконання. І усе це – за ініціативи Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

       Символічно, що відкриття виставки відбулося в день, коли церква соборно шанує свято Торжества Православ'я, встановлене у ІХ столітті в пам'ять про відновлення іконошанування у Візантійській імперії. На свято завітало чимало дорослих і дітей. Багатьом був цікавий живопис, дехто – прийшов за духовною рівновагою. Адже у нашому повсякденному житті нам так не вистачає духовного тепла і душевної рівноваги.

       Церемонія урочистого відкриття виставки розпочалася з духовних піснеспівів у виконанні ансамблю «Тєбє поєм» (художній керівник – Христина Голян), який налаштував на подальше сприйняття живописного світу мистецтва.

       З вітальними словами виступили – духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Людмила Петрівна Полікарпова. Після привітального слова владика Олександр, спільно з керівником Просвітницького центру Ксенією Зозулею, вручили почесні подяки на благословення за старанні труди художнику-іконописцю Сергію Горбаню та ансамблю «Тєбє поєм».

       В рамках відкриття виставки для відвідувачів було проведено пізнавальну лекцію про таємниці іконопису від Сергія Горбаня, де гості отримали можливість почерпнути для себе багато нових та цікавих знань, а також долучилися до живого спілкування із майстром своєї справи.

       Запрошуємо всіх бажаючих доторкнутися до мистецтва іконопису, відвідавши виставку, яка експонуватиметься до 11 березня 2018 року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей