Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Bookbird

          Bookbird – це журнал міжнародної дитячої літератури, який щоквартально публікується організацією IBBY. Журнал Bookbird має на меті передавати нові ідеї спільноті читачів, які цікавляться дитячими книгами, і відкритий для будь-якої теми у сфері міжнародної дитячої літератури. Кожний випуск журналу присвячений певній темі у галузі дитячої літератури. Так, наприклад, лейтмотивом першого випуску Bookbird 2018 року є поняття «переклад» і «трансмедіа», оскільки світова глобалізація не може не торкатися світу літератури, й дитячої літератури зокрема. Тема другого випуску – «Схід зустрічає Захід» присвячена культурі Греції, Туреччини та Кіпру, це країни, де Європа зустрічається з Азією, місця конфліктів, але також і культурних плідних обмінів.

          Журнал також містить новини про проекти та події IBBY, які висвітлені в рубриці Focus IBBY. Інші регулярні розділи включають в себе висвітлення літературних досліджень у галузі дитячої літератури, проекти просування читання по всьому світу, ознайомлення з новинками світової дитячої літератури, короткі огляди дитячих книг з різних країн світу. Тепер видання журналу Bookbird (зокрема, номери за 2018 та 2019 роки) є у вільному доступі у Національній бібліотеці України для дітей, оскільки вона представляє Національну секцію IBBY в Україні.

          Огляд журналу

          Bookbird #4, 2018

          Bookbird #2, 2018

          Bookbird #1, 2018

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей