Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Відкриття виставки «Автопарк дитячих мрій»

       2 травня у виставковій залі Національної бібліотеки України для дітей відбулося урочисте відкриття дивовижної виставки «Автопарк дитячих мрій». А дивовижна вона тому, що вперше свою власну колекцію моделей автівок презентував Олексій Рахуба – маленький хлопчик, але вже досвідчений поціновувач автомобілів. Саме цього дня йому виповнилося шість років. Але незважаючи на юний вік, Олексій справді добре знається на машинах, адже на виставці представлено понад 200 моделей – від ретро автомобілів та громадського транспорту до мотоциклів, болідів та колекцій «HotWheels» і «Mattel Cars».

       На святкову подію були запрошені молодші школярі ЗОСШ № 163 та почесні гості бібліотеки, які мали змогу переглянути унікальну колекцію автомобілів. Поряд з машинками експонується виставка книг, де можна дізнатися про найстаріші марки авто та унікальні моделі машин, а також вивчити історію «залізного коня», яка почалася в далекі часи зі створення парової машини!

       Гостей радо зустрічала генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко. Вона привітала присутніх з відкриттям виставки та подарувала маленькому імениннику книги про його хобі. Автор виставки Олексій Рахуба зазначив, що найбільше йому допомагає з колекціонуванням його дідусь.

       На свято завітали давні друзі і прихильники бібліотеки – голова правління благодійної організації «Благодійний фонд «Серце до серця» Соколов Леонід Георгійович, і саме завдяки його сприянню в бібліотеці відбувається справжній «автомобільний бум»; голова спілки письменників України Михайло Сидоржевський; заступник голови Української профспілки працівників фізичної культури і спорту Ігор Ажеганов та помічник народного депутата Івана Савки – Тетяна Шмерего.

       Гарний настрій усім гостям подарували юні артисти вокальної студії «Веселі нотки» Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району м. Києва. Вони весело і завзято виконали пісню «Паровоз Букашка», а вихованка хореографічного колективу «Самоцвіти» дитячої школи мистецтв № 5 ім. Л. Ревуцького виконала танцювальну композицію «Подарунок».

       На гостей чекала ще зустріч з художником-шаржистом Віктором Зінченком. Адже його виставка «Машинки з усмішкою» стала чудовим доповненням до колекції автівок, продемонструвала життєрадісний погляд на світ автомобілів і підняла настрій присутнім.

       Цікавою для дітей стала вікторина про автомобілі, яку провів Володимир Віннік – відомий історик ретро-автомобілів, журналіст і президент клубу «Нова Моторс». Діти залюбки відповідали на запитання, а переможці отримали у подарунок листівки автомобілів та журнал «Time and Car».

       Встигніть відвідати виставку, яка експонуватиметься на другому поверсі бібліотеки до 27 травня, та отримайте позитив від емоцій, які «їдуть» на авто!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей