Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
ТОП-10 Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу—2018»


         4 червня 2019 року у Шевченковій залі Національної бібліотеки ім. В. Вернадського відбулася церемонія підведення підсумків «Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу—2018». Захід організований Інститутом біографічних досліджень НБУВ і проводиться вдруге. Рейтинг було започатковано задля популяризації доробку в галузі біографістики та біографіки науковців, краєзнавців, бібліологів України, чий внесок у культурний поступ спільноти часом залишається непоміченим. Мета проведення – оприлюднення праць, які залишаються поза увагою, незважаючи на високий науковий рівень.

       Усього на рейтинг було подано 238 видань із усіх областей України, що увійшли до Довгих списків у семи номінаціях. Серед експертів — 34 провідних науковців із міст України, представники різних наукових шкіл і царин гуманітаристики. Вони оцінювали доцільність представлених видань, модерність методології, ґрунтовність опрацювання фактажу, оформлення.


       Приємно повідомити, що у номінації «Персональний покажчик» серед 83 представлених робіт такого жанру біобібліографічний нарис «Анатолій Костецький: «Дитяча література… весь сенс, смисл мого існування», укладений працівниками науково-бібліографічного відділу Національної бібліотеки України для дітей, увійшов у десятку кращих видань (укладач бібліографічної частини О. Тімочка, автор літературно-критичної статті кандидат історичних наук Н. Марченко). Ми дуже раді й щиро вдячні поважному журі за таку високу оцінку нашої роботи. Розпочали підведення підсумків ініціатори та організатори рейтингу Н. Марченко та І. Стамбол, які розповіли про те, як відбувалася оцінка робіт. Директор Інституту біографістики НБУВ В. Попик наголосив, що процес відбувався надзвичайно демократично, відкрито та професійно. Усе відбувалося чітко, прозоро, без будь-якої можливості маніпулювання цифрами. А ще він повідомив, що наступного року підведення підсумків відбудеться дещо раніше — до Міжнародного дня біографа (16 травня).

       Головний спеціаліст відділу права на освіту та культуру Департаменту моніторингу соціальних прав Юлія Сергіївна Калініченко познайомила присутніх з історією прав дитини, документами, в яких закріплені ці права — Конвенцією ООН про права дитини та Декларацією прав дитини.

       Диплом учасника ТОП-10 рейтингу в номінації «Персональний покажчик» укладачам вручав С. Кіраль, доктор філологічних наук, професор, завідувач відділу національної бібліографії Національної бібліотеки України імені В. Вернадського, заслужений діяч науки і техніки України, член ради Міжнародної асоціації україністів (Київ).

       Однак, це ще не все. Приємною несподіванкою було отримання ще деяких нагород, уже від партнерів — Національної спілки письменників України, в особі її очільниці Марії Миколаївни Морозенко. Письменниця вручила Грамоти за підготовку цього посібника укладачам О. Тімочці та Н. Марченко, а також Грамоту отримала Н. Гажаман, завідувачка науково-бібліографічного відділу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей